În lipsa bugetului, Dăncilă dă 5 zile libere de Crăciun și 5 zile de Revelion pentru bugetari!

 
Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019
Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019. Câte zile libere vor avea românii? Un nou cadou pentru bugetari de la Guvern! 

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019.  Un nou cadou pentru bugetari. Dăncilă trimite România în concediu de sărbători! Guvernul a transformat zilele de 24 și 31 decembrie în zile libere legale pentru bugetari.

Decizia a fost luată în ședința de Guvern de joi.

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019. Zile libere de Crăciun 2018

În acest an, Crăciunul pică într-o zi de marți.

Zilele libere legale de Crăciun 2018 sunt 25 și 26 decembrie. Acestea vor cădea chiar la începutul ultimei săptămâni din an, marți și miercuri. Însă dacă se mai acordă o zi liberă de la stat (luni), am putea avea o mini-vacanță de 5 zile.

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019. Zile libere de Revelion 2019

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019. Urmează cele două zile nelucrătoare de Revelion, 1 și 2 ianuarie, care deschid calendarul sărbătorilor legale din 2019. Situația este similară, dacă se mai acordă o zi liberă, urmează să mai avem o minivacață de Revelion 2019.

Cu toate că nu este niciun anunț oficial legat de acest aspect, este posibil ca zilele de 24 și 31 decembrie să fie și ele libere, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, atunci când făceau punte între zilele libere și weekend-uri. Așadar, dacă acest lucru se va întâmpla, românii se vor bucura de cinci zile libere, atât la Crăciun 2018, cât și de Revelion.

Un nou cadou pentru bugetari. Viorica Dăncilă trimite România în concediu de sărbători

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019. Cum sunt recompensați românii care lucrează în zilele libere

Pentru salariații a căror activitate nu poate fi intreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității, cum ar fi unitățiile sanitare sau cele de alimentație publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile.

Zile libere de Crăciun 2018 și zile libere Revelion 2019. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Zile libere 2019. Calendarul sărbătorilor legale în 2019:

1 ianuarie (marți) – Anul Nou
2 ianuarie (miercuri)
24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor României sau Mica Unire
26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare
28 aprilie (duminică) – Paștele
29 aprilie (luni) – A doua zi de Paște
1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului
16 iunie (duminică) – Rusalii
17 iunie (luni) – A doua zi de Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Marea Unire
25 decembrie (miercuri) – Crăciun
26 decembrie (joi) – Crăciun

Poate ca nu stiai, dar alte tari ale Uniunii Europene au chiar si 17 sau 18 zile libere pe an ( Belgia, Lituania si Cipru), asa ca Romania va trebui sa ajunga la acest nivel, in curand.

(w500) Zile liber

Din pacate, exista si vesti mai putin bune. Cinci dintre sarbatorile legale din 2019 vor pica in timpul weekend-ului, adica o treime dintre acestea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Doru catalin
14 Dec 19:08
Bai da slugile societatii nu merita liber, adica aia care lucreaza la privat. Noi nu suntem tot romani?
Răspunde
0 0
Brigitta
13 Dec 17:13
O masca sarbatoreasca pentru vidul de bani si/sau foamea de bani de la buget... exact cum spune titlul acestui articol.
Si,ar fi cadou daca ar fi platite,ori...asta in basme.Cert este ca,nu se lucreaza,nu se plateste.Si,nu se recupereaza in veci... doar in vorbe.E dovedit stiintific ca,randamentul unui om dupa programul de lucru respectiv,in zilele de week-end,scade la jumatate( in cel mai bun caz).Deci,despre ce recuperare vorbim?Doar prezenta la munca nu inlocuieste randamentul si/sau productivitatea muncii.
Răspunde
0 0
iulian
13 Dec 16:02
Pentru a prezenta stirea corect, va rog sa precizati ca aceste zile nu sunt un cadou, zilele se recupereaza ulterior, sambata sau dupa orele de program.
Intotdeauna aceste zile cadou, cum le numiti dvs. au fost recuperate.
Răspunde
0 0
Csaba K.
13 Dec 14:56
Cat mai multe zile libere ca doar si asa sunt neplatite. Nu ar putea acest guvern sa acorde zile libere tot anul....sa fie marcate doar vreo 10 zile lucratare?
Răspunde
0 0
Stan
13 Dec 14:52
Iar voua penalilor jefuitori marlani , curvari , tradatori va puteti da liber la toti , cu averile colosale confiscate total...De 27 de ani jefuiti si pradati tara si poporul tradatorilor....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?