Zgonea îi răspunde lui Ponta şi îl acuză că a trădat PSD

 

Valeriu Zgonea a răspuns comentariilor lui Victor Ponta, care îl acuza într-un interviu de trădare, spunând "Dacă a spune lucrurilor pe nume înseamnă trădare, cum poate fi numită abandonarea partidului la greu de către președintele său printr-o demisie pe retelele sociale?!"

Zgonea i-a răspuns pe Facebook lui Victor Ponta:

"Dacă a spune lucrurilor pe nume înseamnă trădare, cum poate fi numită abandonarea partidului la greu de către președintele său printr-o demisie pe retelele sociale?! PSD nu trebuie condus prin frică, așa cum unii dintre liderii săi încearcă să mă dea pe mine drept exemplu pentru alți posibili "deviaționişti" pe modelul: daca faci ca Zgonea, ca Zgonea vei păți!",  explicat politicianul.

La câteva ore distanţă, Zgonea a revenit cu precizări pe Facebook:


"Paradoxal sau nu, atunci când Victor Ponta m-a propus pentru a fi președinte al Camerei Deputaților am fost considerat potrivit pentru această funcție. La fel am fost apreciat și atunci când am fost ales prin vot președinte executiv al partidului. Brusc, după ce am ”îndrăznit” să am o părere contrară de cea a conducerii, opinia s-a schimbat și care mai de care dintre foștii camarazi s-au înghesuit să se dezică de toată munca depusă împreună în toți acești ani. Nu pot să nu mă întreb oare cum se propun, mai nou, oamenii pe funcții în PSD: pe baza meritocrației sau mai degrabă având ca singur atu obediența?

Eu cred că dreptul la opinie ni l-am câștigat cu toții în 1989 și am conștiința împăcată că atâta timp cât am ocupat diverse funcții publice mi-am respectat atât partidul care m-a propus, cât și regulamentele și legile care ne guvernează activitatea. Dacă a lupta pentru respectarea legii înseamnă a te ține de un scaun, atunci vă rog să îmi judecați faptele conform propriilor dvs valori. Să ataci este foarte simplu, dar să construiești este foarte greu", spune Valeriu Zgonea, pe Facebook.

Victor Ponta a declarat luni că PSD îl va asculta pe Liviu Dragnea, iar Valeriu Zgonea va fi schimbat de la conducerea Camerei Deputaţilor deoarece a trădat partidul înainte de bătălie, iar PSD va da un exemplu "întemeiat" în acest caz.

"PSD îl va asculta pe Liviu Dragnea în ce priveşte schimbarea lui Zgonea şi ce stabileşte conducerea. Mâine cred că vom vota. Eu cred că domnul Zgonea va fi schimbat dintr-un motiv foarte simplu: el, altfel un om cu care mă ştiu de 15 ani, am lucrat împreună, a comis, din punctul meu de vedere, al PSD, nu doar al meu personal, a comis cea mai gravă faptă posibilă şi anume - înainte de bătălie a trădat. Dacă zicea ce a zis atunci azi, era altă discuţie, dar înainte de bătălie, cum să vă spun, a trădat, ori pentru asta cu siguranţă că PSD va da un exemplu cu domnul Zgonea, un exemplu din punctul meu de vedere întemeiat. Nu poţi, înainte să înceapă bătălia, cu o lună înainte, să schimbi taberele fără să fii sancţionat", a declarat Ponta, la DCNews.

Ponta a mai spus că este semnificativ faptul că Valeriu Zgonea nu a fost urmat de nimeni, că acesta nu a avut nici măcar un vot de partea lui, nici în partid, nici în Camera Deputaţilor, "ceea ce înseamnă că PSD şi cultura sa organizaţională de disciplină e un mare atu şi una din explicaţiile pentru faptul că, deşi este cel mai lovit şi cel mai atacat partid, e tot pe primul loc".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?