Zgonea dezvăluie modificările susținute de PSD privind organizarea votului în Diaspora

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că PSD va susţine, în Comisia de Cod Electoral, ca AEP să preia organizarea alegerilor în Diaspora, în timp ce MAE va colabora cu AEP, care va fi „integrator unic”. Zgonea a precizat că această procedură a primit susținerea premierului Victor Ponta şi că a existat, în acest sens, o discuţie şi cu conducerea AEP.

„Primul-ministru al României, cu care am avut o discuţie acum câteva zile, şi PSD susţin această procedură. Am avut o discuţie şi cu preşedintele AEP. În acest moment, AEP e capabilă, ca autoritate, să preia toate aceste funcţii”, a spus Zgonea.

În acest context, Zgonea a arătat că AEP va stabili, pe viitor, cu MAE unde sunt comunităţile de migraţie şi, pe baza registrului electoral pe care îl are în acest moment, în coordonare, va face „în oglindă” un registru electoral de evidenţă a cetăţenilor din Diasporă, pe baza căruia va cere de la autorităţile străine acordarea posibilităţii de a organiza secţii de votare.

Totodată, Zgonea a explicat şi care este viziunea PSD în ceea ce priveşte organizarea, pe viitor, a alegerilor în Diaspora.

„Românul trebuie să fie predictibil. Trebuie să ştie: eu, pe voinţa mea, mă înscriu pe lista electorală, când depăşesc cinci mii la Mallorca sau la Barcelona sau în sudul Italiei, în momentul respectiv ştiu că statul român se duce şi vorbeşte cu statul italian, iar primăria îmi pune la dispoziţie o secţie de vot şi duminica, atunci când sunt alegeri, votez la mine în comunitatea de migraţie”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Nu în ultimul rând, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că PSD susţine informatizarea secţiilor de vot din România şi din Diaspora.

Mai multe pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?