Zeci de nave blocate pe Dunăre, în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic

 
Zeci de nave blocate pe Dunăre, în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic / Foto: adevarul.ro
Zeci de nave blocate pe Dunăre, în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic / Foto: adevarul.ro

Un număr de 32 de barje încărcate cu diferite produse sunt blocate pe Dunăre, miercuri, în zona Portului Moldova Veche din judeţul Caraş-Severin, după ce autorităţile sârbeşti au decis oprirea navigaţiei din cauza vântului foarte puternic.

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, la kilometrii 1030 - 1032 ai Dunării, în zona localităţii sârbeşti Grădişte şi a localităţii Liupcova din judeţul Caraş-Severin, 32 de nave sunt blocate pe fluviu, navigaţia fiind oprită în zonă de autorităţile sârbeşti, din cauza vântului puternic.

“Ca urmare a furtunilor şi a unui vânt cu valori de până la 100 de kilometri la oră în zona sârbească, în zona localităţii Ram, dincolo de Grădişte, a fost închisă navigaţia de către oficialităţile sârbeşti. S-au adunat convoaie de barje la locurile de ancorare din zona noastră, în zona portului şi limitrofe Portului Moldova Veche”, a declarat directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.


El a precizat că barjele sunt încărcate cu diferite produse, precum lemn, fier sau cereale, şi staţionează în dreptul localităţilor Gradişte din Serbia şi Liupcova din Caraş Severin.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?