Opt locuri uluitoare din lume. Nu-ți vine să crezi că sunt reale

Există locuri din lume care arată atât de spectaculos, încât par desprinse din filmele SF. Iată-le pe cele care fac, de obicei, deliciul turiștilor.  

Salar de Uyuni, Bolivia
Cea mai mare îndindere de sare din lume  - 10.582 km pătrați. Acest loc deține 43% din rezervele de litiu de pe Glob.

Pamukkale, Turcia
”Castelul de bumbac" din sud-vestul Turciei este complet acoperit de terase de carbonat de calciu lăsate în urmă de apa provenind din izvoarele abundente din regiune.

Sossusvlei, Namibia
Situat în partea sudică a deșertului Namib din Namibia, numele înseamnă "mlaștină", deoarece, deși este un bazin de drenare, nu are ieșiri.

Mount Roraima, America de Sud
Acesta servește ca o graniță triplă între Venezuela, Brazilia și Guyana. Datorită suprafeței sale, platoul are propria sa floră și faună.

Vulcanul Kelimutu, Indonezia
Culorile se schimbă în timp, datorită fluctuațiilor activității vulcanice.

Peștera Cristalelor, Mexic
Această peșteră este cunoscută pentru cristalele sale enorme, unele dintre cele mai mari care au fost găsite vreodată.

Parcul Național Lençóis Maranhenses, Brazilia
În ciuda ploii abundente, nu există aproape nicio urmă de vegetație în acest parc național. Pare ca un deșert, însă nu este. În mod surprinzător, deși lacurile dispar în timpul sezonului uscat, ele sunt, de obicei, pline de pești.

 

Marea Gaură Albastră, Belize
Este o dolină rotundă care are diametrul de 305 metri și adâncimea de 120 de metri. Este considerată unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări din lume.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?