Zece elevi şi învăţătoarea lor, transportaţi de urgenţă la spital. De ce li s-a făcut rău

 
Elevii vor avea o nouă programă şcolară din 2017
Elevii vor avea o nouă programă şcolară din 2017

Zece elevi şi învăţătoarea lor de la o şcoală din Neamţ au ajuns la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, după ce au început să se simtă rău.

Zece copii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani şi învăţătoarea lor de la Şcoala din Căciuleşti, Neamţ, au fost transportaţi de urgenţă la spital, după ce au prezentat iritaţii ale pielii şi vărsături.

Cel mai probabil, aceştia au suferit o toxiinfecţie alimentară, relatează Radio Iaşi.

"Am fost anunţaţi prin Serviciul 112 şi am preluat zece copii şi un cadru didactic pe care i-am transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ", a explicat dispecerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ.

La rândul său, Dan Morenciu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a confirmat situaţia de la şcoala din Căciuleşti, dar a declarat că este prematur să se pronunţe asupra cauzelor care au condus la incident.

Pe de altă parte, există suspiciunea că starea de sănătate a copiilor s-a înrăutăţit din cauza substanţelor cu care s-a realizat miercuri dezinsecţia în unitatea şcolară şi nu are legătură cu produsele pe care le-au servit copii în cadrul programului "Lapte şi corn".

Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ au demarat o anchetă în acest caz.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?