Vremea va fi urâtă. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

 

Vremea se va menţine închisă şi va fi rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, dar în special în nord-est. Va ploua temporar în aproape toată ţara, cu o intensitate mai mare în regiunile estice. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi local 40...50 l/mp cu precădere în Moldova, dar şi în zona montană. Mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în sud şi în est, cu viteze de până la 55...65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6...7 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 17...18 grade în Dobrogea.

În Capitală, în prima parte a zilei vor fi înnorări şi temporar va mai ploua. Apoi cerul va deveni variabil, însã vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade. 

La munte, vremea se va menţine închisă şi va fi rece pentru această perioadă din an. Pe parcursul zilei temporar vor fi precipitaţii în toată zonamontană. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi local 40...50 l/mp. Mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar pe creste vântul va sufla tare, cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Noaptea va ninge pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi local în restul zonei montane. 

Joi, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor, însă va fi în continuare rece în special în nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 4...6 grade în nordul Moldovei la Suceava şi 16...17 grade în sudul Munteniei la Giurgiu şi Călăraşi şi al Dobrogei. Vor fi ploi slabe, local în nord-est şi în centru şi pe arii restrânse în zonele deluroase din vestul ţării. În zonamontanăvor predomina ninsorile, iar în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în zonele montane, precum si în sudul si estul tării.

În capitală, vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi rece pentru această perioadă din an: 6-7 grade dimineaţa şi 16-17 la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul, în general moderat peste zi, va slăbi către seara.

Vineri, tot vreme rece, dar in general frumoasă, cu cerul variabil. Dimineaţa, pe spaţii mici se va produce brumă, iar în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vr fi în general între 8-9 grade in depresiuni si in nordul Mldovei si 17 grade la Drobeta Turnu Severin. Vântul va mai avea unele intensificări în estul teritoriului.

În Bucureşti, o vreme mai rece decât în mod normal pentru această dată din an. Dimineaţa, 3-5 grade si la amiaza, 14-15 grade. 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?