Anunţ de ultimă oră de la meteo: Vine CANICULA! Zonele afectate

 

Vremea: Află prognoza meteo pentru următoarele trei zile! Vine CANICULA!Vineri, în Maramureş, nordul Crişanei, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în Transilvania, Banat şi Moldova, în special după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe spaţii mici 20...30 l/mp. În restul ţării, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile doar izolat, dar vremea va fi deosebit de caldă, local caniculară în Câmpia Română şi Podişul Dobrogei, zone în care indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 35 de grade.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, dimineața 18...20 de grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi deosebit de caldă, posibil caniculară după-amiază, când şi indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Maxima se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi predominant frumoasă şi deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 33 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25...27 de grade.

Vremea la munte

La munte, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă duratã ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi seara. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe spaţii mici 20...30 l/mp.

Vremea sâmbătă şi duminică

Sâmbătă, vreme deosebit de caldă în majoritatea zonelor țării, local caniculară în sud și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 35 de grade. În special după-amiază, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte, local în centrul și în nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în regiunile sudice și izolat în cele vestice.

În Capitală, vreme în general frumoasă dar cu o amiază caniculară când temperatura ajunge de la 18-20 de grade dimineața la 34-35 de grade. indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități.

Duminică, tot cald pentru această dată în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade. În vest și nord-vest vor fi înnorări temporar accentuate, iar în restul țării, mai frecvent după-amiaza, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități mai însemnate de apă și vor fi condiții de grindină.** În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă, dar ușor instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineața, 18-19 grade și temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?