Nu vă faceţi planuri mari pentru weekend! Prognoza meteo pe trei zile

 

Vremea se va menţine rece pentru aceasta data, chiar deosebit de rece în estul şi sudul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari în prima parte a zilei în sud-est, dar numai cu totul izolat vor mai fi condiţii sa ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.Temperaturile maxime se vor încadra între 9...10 grade, izolat, în est şi 16...17 grade în vest. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţa dimineaţa.

In capitala, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţa, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 13...14 grade.

La munte, valorile termice vor fi în creştere uşoara faţa de intervalul precedent. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificari noaptea în zonele înalte din Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde trecator, va spulbera zapada. La amiaza vor fi 9 grade la Paltinis, 8 la Predeal si la Semenic, 7 la Sinaia 1500, 12 la Arieseni si 3 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. 

Sambata, vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece înMoldova, iar în rest valorile termice, în creştere faţă de vineri, vor fi apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6...7 grade în nordul Moldovei, până la 21...22 de grade în Dealurile de Vest. Înnorările se vor accentua treptat și, mai ales după-amiaza, va ploua local în jumătatea de nord a țării și izolat în sud. Trecător, în zona de munte, precipitaţiile pot fi mixte. În Carpaţii Orientali, mai ales în grupele nordice, cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului și în zonamontanăînaltă. În zonele joase de relief local, dimineata se va semnala ceaţă, iar înMoldovași Transilvania și izolat în Subcarpații Getici se va produce brumă.

In capitala, vremea se va menţine rece. 2-4 grade dimineata si condiţii de ceaţă si 14-15 grade la amiaza. Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat, iar seara vor fi condiţii să plouă slab.

Duminica, vremea va fi închisă și rece în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de rece în est, sud şi centru, in special înMoldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade la Suceava și în jurul a 18 grade laTimisoarasiArad. Temporar va ploua în toate regiunile, iar în zona de munte, mai ales la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificări, mai ales în sud şi în zona de munte. Dimineata, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceaţă.

 În Capitală, vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru această dată. 5-6 grade dimineata si o maxima in jur de 12 grade. Temporar va ploua, iar vântul va avea unele intensificări. 

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?