Vremea în weekend. Veştile de la meteo nu sunt deloc bune!

 

Vremea in weekend. Află prognoza meteo pentru vineri, sâmbătă şi duminică. Veştile de la meteo nu sunt prea bune!Vremea in weekend. Vineri, vremea va fi uşor instabilă. În special după-amiază local vor fi averse şi descărcări electrice în zonele montane, în sud şi sud-est şi doar izolat în rest. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, cu valorile mai mari de 30 de grade în zonele de câmpie.

Vremea în Bucureşti

În capitală, pe parcursul zilei, vremea va fi uşor instabilă. În a doua parte a zilei vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă la amiază va fi de 31 de grade.

Vremea sâmbătă şi duminică 

Vremea in weekend. Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă şi se va răci uşor în nordul şi centrul ţării, precum şi în cea mai mare parte a zonei de munte. Aici vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special pe crestele montane. În celelalte regiuni valorile termice se vor situa puţin peste normele climatologice specifice acestei date. Izolat se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade la Miercurea Ciuc şi 32 de grade la Giurgiu.

În capitală, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. 17-19 grade dimineață și în jur de 31 de grade la amiază. După orele prânzului vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea in weekend. Duminică, vremea va fi în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această dată din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22-23 de grade în nordul Moldovei şi 30 de grade frecvent în sudul ţării, izolat și 31 de grade. Se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane şi submontane, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină.

În Bucureşti, ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 15-17 grade dimineața și 29-30 de grade la amiază.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme în general frumoasă. Va plouă în aversă la munte și numai izolat la şes. La amiază vor fi: 29 de grade la Timișoara și Arad, 30 la Oradea, 27 în Baia Mare, Cluj Napoca și la Sibiu și 25 la Miercurea Ciuc.

În sud, fenomenele de instabilitate vor fi prezente cu caracter local după amiază, în special în Muntenia: averse, descărcări electrice, vînt intens de scurtă durată. Maxime peste 30 de grade: 31 la Drobeta și Rm Vîlcea, 30 la Craiova, 32 la Giurgiu și Călărași și 30 la Buzău.

În Dobrogea, cald cu 31 de grade maximă la Tulcea și 29 la Constanța. Dar, cel mai probabil după amiază, plouă, sunt descărcări electrice și vîntul se va intensifica pentru scurt timp.

Şi în Moldova de sud vremea este instabilă, cu averse, descarcarie electrice, izolat vînt intens în timpul ploilor. În restul regiunii ploile sunt rare. Maximele sunt ridicate și aici: 28 de grade la Suceava, 30 la Iași și Bacău, 31 la Focșani și Galați.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?