Vremea de Sf. Maria 2019: Anunț important de la meteo!

 

Vremea de Sf. Maria 2019. Află cum va fi vremea pe 15 august 2019, de Sf. Maria!

Vremea de Sf. Maria 2019. Joi, de Sfânta Maria, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în mare parte din ţară. În zonele de deal și de munte, precum și în regiunile centrale și de nord-est, iar după-amiaza local și în sud și în sud-est vor fi averse și descărcări electrice.

Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime, în scădere față de miercuri și în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 21 de grade la Miercurea Ciuc și 31 de grade la Giurgiu.

Vremea de Sf. Maria 2019. Pe 15 august, în Bucureşti, vremea se va răcori. 18-19 grade dimineața și 27-28 de grade la amiază.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea marți

Marți, în zonele de câmpie și de podiș pe arii extinse se va menține vremea caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 27 și 30 de grade. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări in sud si est.

Vremea în București

În capitală, pe parcursul zilei, vremea caniculară va persista, în orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima la amiaza, in jur de 36 de grade.*

Vremea la mare

La mare, vremea va fi însorită şi caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade. În orele prânzului, disconfortul termic se va accentua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 şi 25 de grad

Vremea la munte

La munte, vreme deosebit de caldă pentru această dată cu mult soare şi doar unele înnorări spre seară în Apuseni. La amiază vor fi: 28 grade la Paltinis si la Predeal 25 la Semenic, 26 si la Sinaia, 30 grade la Arieseni si 23 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vremea caniculară continuă, maximele zilei sunt predominant între 35 si 37 de grade, numai in depresiunile intramontane vor mai fi maxime de 32-33 de grade. Va fi soare dar si unele înnorari spre seară în Maramures si Crisana. La amiaza vor fi: 31 de grade la Timisoara 30 la Arad, 28 la Baia Mare, 30 la Cluj si 25 la Miercurea Ciuc.

Şi în sud, soare toată ziua si valori termice la amiază peste 35 de grade până la 38 de grade la Drobeta. Pe arii restrinse vintul va avea usoare intensificari.** În Dobrogea, soare si maxime peste 30 de grade in partea continentala pina la 35-36 de grade si 28-30 de grade pe litoral.

Canicula si disconfort termic la amiaza si in Moldova unde soarele este prezent toată ziua. 34 de grade la amiaza la Suceava, 36 la Iasi, 37 la Bacau si 35 la Galati.

Vremea miercuri

Miercuri, vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține deosebit de caldă în restul ţării, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-25 de grade în vest și 35 de grade în sud, la Giurgiu şi Călăraşi.

În regiunile vestice, nordice, centrale, la deal și la munte gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere treptată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și vijelii. Se vor înregistra cantități importante de apă, iar pe suprafețe mici va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin. 18-19 grade dimineata si temperatura maximă 33...34 de grade.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?