Vreme nefiresc de caldă în următoarele zile. Schimbare radicală la sfârșitul săptămânii

Vremea în Noaptea de Înviere şi în zilele de Paşte - avem nevoie de umbrelă? 
Vremea în Noaptea de Înviere şi în zilele de Paşte - avem nevoie de umbrelă? 
Vremea în Noaptea de Înviere şi în zilele de Paşte - avem nevoie de umbrelă? 

Meteorologii anunţă că, în următoarea perioadă, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul, ajungând în multe dintre regiuni şi la 25 de grade Celsius. După 15 aprilie, temperaturile vor scădea, iar instabilitatea atfosferică va deveni accentuată.ANM a anunţat prognoza pentru următoarea perioadă, precizând că în prima parte a intervalului va fi mai cald decât în mod obişnuit, în majoritatea regiunilor.

Astfel, în Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a valorilor maxime de 22...25 de grade.

”După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6...8 grade”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în a doua jumătate a intervalului, proababilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată, mai ales în perioada 16 – 18 aprilie.

În Transilvania va fi, de asemenea, cald în următoarea perioadă, astfel încât, în 12 aprilie, se va ajunge la 24 de grade Celsius.

În Maramureş, în prima săptămână de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obişnuit.

”Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime, va scădea uşor spre 22 de grade, ulterior, în următoarele două zile va creşte, ajungând la 24...25 de grade, iar până în 15 aprilie, va scădea uşor şi se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

După această dată, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăşi 16...18 grade”, mai spun meteorologii.

În Moldova, până în data de 13 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 20...22 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă.

Ulterior, vremea se va răci şi va ajunge, în 19 aprilie, la 14 – 15 grade Celsius. 

În a doua săptămână de prognoză, dar mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

În Muntenia, temperaturile vor ajunge în următoarele zile la 22 de grade, ulterior scăzând până la 16 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 13 – 22 aprilie.

În Oltenia, valorile termice diurne vor continua să crească uşor până în data de 12 aprilie, astfel că media regională va fi de 22 de grade, însă după această dată vor reveni la valori de 20 de grade în data de 14 aprilie, apoi vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?