Vrei să aprinzi ARTIFICII de Revelion? Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la IGPR

 
Artificii periculoase
Artificii periculoase

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an, se arată într-un comunicat al Poliției Române făcut cu puțin timp în urmă.

Poliţiştii au ridicat, în cursul săptămânii trecute, peste 620.000 de articole pirotehnice şi au constatat 333 de infracţiuni la regimul materiilor explozive.

Poliţia Română continuă acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII", declanşată la data de 17 noiembrie a.c., din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În perioada 22-28 decembrie a.c., poliţiştii au continuat acţiunile la nivel naţional, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., au fost efectuate 467 de acţiuni şi controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

În urma activităţilor de control, poliţiştii au constatat 333 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 317 persoane.

Au fost confiscate 623.681 de articole pirotehnice şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.500 de lei.

În această perioadă, Poliția Română recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase, atrag atenția polițiștii. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

"Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă", se spune în comunicatull Poliției Române.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?