Vrei autorizaţie de construcţie? Plantezi câţiva copaci - se întâmplă în România

 

Consilierii locali reşiţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului pentru proiectul  „Reșița Verde” a Municipiului Reșița. Potrivit inițiatorilor, proiectul vizează asigurarea calității factorilor de mediu și stării de sănătate a populației, pentru protecția și conservarea spațiilor verzi ca obiectiv de interes public.Mai precis, orice persoană fizică sau juridică care solicită o autorizație de construire pentru locuință sau alte categorii de obiective, are obligația de a planta pomi fructiferi sau arbori ornamentali, după cum urmează: pentru locuințele unifamiliale se vor planta minim trei pomi, pentru locuințele colective, dezvoltatorii imobiliari vor planta minim un pom pentru fiecare apartament sau garsonieră, iar pentru alte categorii de obiective, se va planta un pom pentru fiecare 100 de metri pătrați construibili, informează Argument-cs.ro.

Toți cei care solicită eliberarea autorizațiilor de construire trebuie să prezinte, pe lângă documentele cerute în astfel de situații, un angajament de plantare de pomi fructiferi sau arbori ornamentali. Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor va cuprinde și fotografiile cu pomii plantați.

Plantarea pomilor fructiferi se va face doar pe proprietățile private, iar a celor ornamentali este permisă și pe domeniul public.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?