Votul prin corespondenţă a ajuns la Senat. Proiectul ar urma să fie votat luni, în plen

 

Votul prin corespondenţă, prioritate zero. Parlamentarii dau zor să facă în ultimul ceas ce nu au făcut într-un an. Proiectul votului prin corespondenţă face paşi repezi, ieri a fost votat în Comisia de cod electoral, luni va primi votul plenului în Senat. Aleşii au primit proiectul scris de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente şi acum vor să îl adopte într-o săptămână, după ce iniţitive asemănatoare zac de aprope un an în sertarele Parlamentului."Am hotărât să convoc un Birou permanent al Senatului, astfel încât proiectul de lege al votului prin corespondență va putea să intre în procedură parlamentară, mai întâi la Senat și ulterior la Camera Deputaților. În acest fel putem să punem proiectul în dezbatere, pentru că orice proiect de lege este normal să fie dezbătut, dar acest lucru va presupune termene scurte pentru ca să ne menținem angajamentele politice pe care ni le-am luat, în așa fel încât votul pentru alegerea Parlamentului de anul viitor să permită tuturor românilor din străinătate să voteze neîngrădit", a afirmat marți Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Întrebat când estimează că va fi votat proiectul, șeful Senatului a precizat că o să fie stabilită procedura, miercuri, în Biroul permanent.

"Eu am vorbit despre necesitatea unei proceduri, nu neapărat procedură de urgență pentru că eu cred că proiectul de lege trebuie să dea posibilitatea tuturor partidelor care sunt reprezentate în comisii să își spună punctul de vedere și să aducă amendamente. Sigur, că va fi o procedură accelerată, e un angajament al tuturor, cred că e și interesul Opoziției ca să ieșim cu acest proiect cât mai repede", a spus Tăriceanu.

Ședința Biroului permanent a Senatului este programată, miercuri, la ora 10,00.

Comisia pentru cod electoral a dat, marți, un raport favorabil proiectului de lege privind votul prin corespondență în forma redactată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), urmând ca proiectul să fie trimis la Senat pentru a intra în procedură parlamentară.

Parlamentarii Comisiei pentru Cod electoral și-au însușit proiectul cu majoritate de voturi.

Reprezentanții PNL și PSD au susținut în ședință că votează textul AEP fără obiecții, iar observațiile tehnice le vor depune ca amendamente în faza procedurii parlamentare.

Potrivit textului propus de AEP, votul prin corespondență ar urma să se aplice la alegerile prezidențiale, parlamentare și europarlamentare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?