Votul online prin corespondență, aproape un eșec. Foarte puțini români s-au înscris

 

Cu mai puţin o lună de data limită pentru înregistrarea românilor care vor să voteze online sau prin corespondență, doar 13 mii s-au înscris în evidențele Autorităţii Electorale Permanente. Numărul este nesemnificativ, în condițiile în care în afara graniţelor sunt cinci milioane de români, iar la alegerile europarlamentare au votat peste 380.000 de români. 

Nemulţumit de ritmul înscrierilor, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente face un apel către cei interesați să se înscrie pentru a putea vota la distanță. 


Înregistrarea se face la adresa www.votstrainatate.ro/. Printre cei 13.000 de români înregistraţi pe platformă au fost detectate şi logări false.
Autoritatea Electrorală Permanentă le recomandă românilor din diaspora să voteze prin corespondență pentru că votul la secţie are costuri mult mai mari. 


Costul aproximativ pentru înfiinţarea uni secţii de votare în diaspora poate ajunge la 100.000 euro. Suma ar include chiria pe cele opt zile necesare funcționării secției de votare, precum și remunerația personalului acesteia. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
borfasi
11 Aug 18:22
In conditiile in care cei dela cablu DIGI introduc paraziti si ne defecteaza intentionat leptopurile si smartfonurile cred ca nu se poate folosi leptopul sau telefonul.DIGI DEFECTEAZA PERIODIC APARATELE NOASTRE PENTRU A SPTOARCE BANI DELA NOI ,MAI ALES VARSTNICI ,CHIAR AZI ERAM CATIVA LA TRICODAVA SI TOTI SPUNEAU CA DIN SENIN SE DEFECTEAZA ADICA CEI DE ACOLO DELA DEPANARE CER SPAGA PENTRU A TE AJUTA.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?