Vot cu erată, Primăria Capitalei a anunţat că a trecut un proiect care a picat

 
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gafă de comunicare a Primăriei Generale a Capitalei, după şedinţa Consiului General, Iniţial, biroul de presă a anunţat că "Primăria Capitalei preia de la Sectorul 2 terenul necesar pentru Pasajul Doamna Ghica", pentru ca după o jumătate de oră să anunţe, ca erată, că "Pasajul doamna Ghica (a fost) blocat in Consiliul General."

În comunicatul de presă de la ora 16:42, Biroul de presă al PMB anunţa că "la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Primăria Capitalei va prelua terenul administrat de Primăria sectorului 2, aflat pe amplasamentul viitorului Pasaj Doamna Ghica-Colentina. Proiectul a fost aprobat () cu 28 de voturi "pentru", 14 abțineri (USR și PNL) și 6 voturi "împotrivă" (USR și PNL).

În erata de la ora 17:25, Biroul de presă revine şi precizează că "Pasajul doamna Ghica, blocat in Consiliul General Consilierii USR si PNL s-au opus ca Primăria Capitalei sa preia de la Sectorul 2 terenul necesar pentru realizarea proiectului." Cu toate acestea, scorul votului este acelaşi. Proiectul a fost respins ca urmare a celor 14 abțineri (USR și PNL) și 6 voturi "împotrivă" (USR și PNL). Au fost exprimate 28 de voturi "pentru"(PSD-ALDE si PMP).

Pasajul Doamna Ghica ar urma să coste aproximativ 28 de milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici, aprobați în luna ianuarie, în acest an, prevăd construcția unui pasaj de circa 200 de metri lungime și 16,5 metri latime, aferent celor 4 benzi, dar lucrarile se fac pe un traseu total de 1 km.

De asemenea, in conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri. Astfel se va ține cont de caracteristicile funcționale și de intensitatea circulatiei pietonilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?