Voiculescu şi Ţiriac îl susţin pe Octavian Bellu pentru şefia COSR

 
Voiculescu și Țiriac îi fac campanie pe față lui Octavian Bellu pentru șefia COSR
Voiculescu și Țiriac îi fac campanie pe față lui Octavian Bellu pentru șefia COSR

Jurnalul Național, publicație deținută de trustul Intact, îi face campanie pe față lui Octavian Bellu pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român. La rândul său, Gazeta Sporturilor acreditează ideea unor presupuse presiuni politice ce s-ar face asupra Elisabetei Lipă pentru ca Alin Petrache să ajungă președinte. Acuzațiile sunt respinse însă ferm de Lipă. 

Lupta pentru șefia COSR se ascute. Chiar și în presă. Jurnalul Național îi adresează un articol omagial lui Octavian Bellu, unul care l-ar face să pălească de invidie și pe Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact. Și anunță public că susține candidatura acestuia, într-un articol aflat în deschiderea ediției de print a Jurnalului Național.

"Cea mai importantă veste în sportul românesc a apărut la sfârşitul săptămânii trecute. După o îndelungată analiză, Octavian Bellu s-a hotărât să intre în cursa pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Omul care din 1990 şi până în prezent, cu mici întreruperi cauzate de indiferenţa celor din jur, a fabricat în laboratorul miraculos de la Deva peste 300 de medalii olimpice, mondiale şi europene pentru gimnastica feminină din România vrea să se implice la cel mai înalt nivel", scrie Jurnalul Național, care își continuă apoi omagiul.

Surse din lumea sportului susțin că Bellu ar fi omul pe care ar miza și Ion Țiriac.

Gazeta Sporturilor, tot din trustul media al lui Dan Voiculescu, la rândul său, acuză presupuse presiuni politice asupra Elisabetei Lipă, posibilă candidată, care s-ar face în favoarea principalului contracandidat al lui Bellu, actualul vicepreședinte al COSR, Alin Petrache. Numai că Lipă respinge ferm acuzațiile din GSP.

"Domnul vice-prim-ministru Oprea nu m-a chemat la dumnealui să-mi spună 'Nu candida'. Nu există așa ceva. Nu am discutat, nici nu ne-am văzut, nu n-eam văzut față în față, nu am avut nicio discuție cu domnul vice-prim-ministru", a declarat Lipă pentru Realitatea TV.

Cel din urmă este favoritul președintelui-demisionar al Comitetului Olimpic, Octavian Morariu, iar motivele sunt cât se poate de clare. Morariu a pledat pentru susținerea lui Alin Petrache. "Trebuie să fie o persoană implicată în mișcarea olimpică, care cunoaște mișcarea olimpică foarte bine, care a avut responsabilități în cadrul sportului, un fost mare sportiv, care a ocupat funcții în lumea sportului, o persoană care stăpânește și două limbi de circulație internațională, trebuie o persoană cu adevărat reprezentativă. Din cele două nume pe care le-ați menționat, pentru că îl cunosc foarte bine și pentru că avem o relație sportivă foarte veche, Alin îndeplinește aceste criterii", a declarat Octavian Morariu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
pacepa
29 Apr 19:36
BELU ESTE UN OM DE MARE CARACTER SI ASTA A DOVEDIT-O PRIN MULTELE MEDALII PE CARE LE-A ADUS ROMANIEI CU ECHIPA DE GIMNASTICA FEMININA.
Răspunde
0 -1
Librarul
29 Apr 19:07
nu inteleg de ce atatea rautati la adresa lui Bellu. omul asta chiar a facut foarte multe pentru tara asta, mai multe decat oamenii care cu asta se ocupa. bellu este o emblema a sportului romanesc si cred ca locul lui este in fruntea COSR
Răspunde
1 -1
rozental
29 Apr 15:49
OCTAVIAN BELU ESTE CEL MAI POTRIVIT OM PENTRU SEFIA COSR.
Răspunde
2 -1
Vasile pensionarul
29 Apr 14:26
Octavian Bellu nu a luat beni copiilor ?? Sau zicem ca a fost bun si pentru asta trebuie promovat si nu conteaza ca a furat?? A furat si noin il promovam.
Răspunde
1 -1
pixel
29 Apr 15:46
4 spre deosebire de altii care doar au luat si nu au facut nimic....bellu chiar a dus numele tarii noastre in toata lumea, a format o imagine pozitiva, a demonstrat ca se poate si la noi. el stie cel mai bine care sunt nevoile sportului romanesc si ce trebuie sa faca pentru ca sportivii romani sa aiba tot sprijinul pentru a face performanta
1 -2
otilia
29 Apr 12:40
Foarte bine! Bellu este omul potrivit pt acea functie, ne-am saturat de incompetenti!
Răspunde
1 -1
Marian
29 Apr 11:27
Si care e problema daca ii fac "campanie pe fata"? E interzisa, e ceva de ascuns sau care e treaba?
Răspunde
2 -2
Stan Cosmin
29 Apr 10:37
La cate performante a avut chiar merita sa fie președinte la COSR
Răspunde
1 -1
pixel
29 Apr 15:44
8 evident! oameni ca bellu trebuie sa se afle in functii de genul asta. este omul potrivit la locul potrivit!
3 -2
ronny
29 Apr 10:04
la cate reusite a avut si la cate performante a inscris in lumea sportului, octavian bellu merita pe deplin sa conduca o astfel de institutie. mult succes!
Răspunde
2 -2
kiaburu
29 Apr 09:55
octavian belu este cel mai potrivit pentru acesta functie el este singurul care ne-a adus aurul olimpic cu acea echipa de soc in frunte cu andreea ungureanu este un om cu un caracter puternic care stie ce face este un profesionist in domeniul gimnasticii romanesti .
Răspunde
0 -2
Jenescu Sergiu
29 Apr 09:41
Bellu este printre cei mai potriviti oameni sa ocupe aceasta pozitie! Performanta si cunostintele in materie de sport il recomanda, si nu cred ca poate contesta cineva plusurile pe care le poate aduce daca este ales.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?