Vladimir Tismăneanu: Trăim vremuri mizerabile! Am ajuns într-un abis al nemerniciei

 
Vladimir Tismăneanu: Trăim vremuri mizerabile! Am ajuns într-un abis al nemerniciei.
Vladimir Tismăneanu: Trăim vremuri mizerabile! Am ajuns într-un abis al nemerniciei.
FOTO: Mediafax

Într-un editorial publicat în Evenimentul Zilei, politologul Vladimir Tismăneanu mărturiseşte că îi este ruşine că a colaborat cu ziarul Jurnalul Naţional, care este acum un instrument de linşaj, alături de Antena 3, a ziariştilor neînregimentaţi politic. "Este o mizerie infinită, o porcărie fără margini, o agresiune împotriva libertăţii cuvântului şi a demnităţii persoanei umane"."Ceea ce-au comis Gâdea şi acoliţii săi împotriva Andreei Pora nu are nimic de-a face cu o polemică firească între oameni cu puncte de vedere diferite.

Este vorba de huliganism, de otrăvirea deliberată a sferei publice. Niciun intelectual care se respectă nu poate să tacă, nu are dreptul moral să adopte politică struţului. Acum a fost rândul ei şi al colegilor ei mânjiţi de invectivele anteniste. Mâine va fi al altora, până nu va mai rămâne niciun om cinstit nepângărit de aceşti rechini ai infamiei.

Nu credeam că se va ajunge până la acest abis al nemerniciei. Este voluptatea ticăloşiei ajunsă la paroxism. Forţat de presiuni externe, premierul mitoman şi plagiator şi-a cerut scuze pentru măgăria spusă la adresa unui europarlamentar german. De ce nu-i cerem să facă acelaşi lucru în raport cu doamna Monica Macovei? Să o acuzi pe Monica Macovei de gândire de tip nazist este o ticăloşie care ar trebui sancţionată în justiţie.

Trăim timpuri mizerabile, este adevărat, dar speranţa n-a murit. Faptul că statul de drept continuă să respire, că nu a paralizat, în pofida atacurilor în serie, înseamnă că borfaşii n-au câştigat partida. Să fim lucizi: abisul e real, panică mafioţilor este şi ea reală. Sunt înspăimântaţi, reacţionează că nişte animale încolţite.

Când Felix şi oamenii lui aud de statul de drept se aruncă cu capul înainte, turbaţi, că taurii când văd roşu. Îmi exprim aici şi acum întreagă solidaritate cu jurnaliştii linşaţi de către oamenii unui securist dovedit, inamici ai societăţii deschise, servitorii celui mai abject şi periculos grup politic care a prins fiinţă în România post-decembristă.

Din păcate, mulţi nu înţeleg că li se poate întâmplă oricând şi lor, că iataganele mercenarilor îi pot lovi când le este lumea mai dragă. Aceşti oameni preferă să ignore faptul neliniştitor, dar pe deplin dovedit, că dacă dai drumul fiarei să se plimbe liberă prin Cetate, nimeni nu mai este protejat, devenim cu toţii vulnerabili, potenţiale victime. Este o lecţie a secolului XX pe care eu unul nu sunt dispus să o uit. Sunt membru al Senatului EvZ din toamna anului 2006. Am trecut prin multe împreună. Vom trece şi prin acest nou episod, revoltător, dezgustător şi scandalos, dintr-un război al cărui deznodământ va decide viitorul acestei ţări."

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
8 0
????
20 Jan 15:08
Si Pora ,dupa ce a scris cinci articole despre plagiatul lui ponta a fost prinsa cu mana in sac .Si ea a plagiat cu greseli dintr-un articol-exclusivitate al Adrianei Dutulescu, aparut in EVZ, in care aceasta il omora, din greseala, pe un judecator de la Curtea Constitutionala. Plagiatoarea noastra, in “exclusivitatea” ei, a preluat, normal, si eroarea tragi-comica despre… “defunctul” Acsinte Gaspar. Si nu s-a oprit aici ....a continuat cu plagiatul ...din Cotidianul si de pe portalul Ziare.com
Răspunde
7 0
degeaba va straduiti sa ascundeti gunoiul sub pres ...tot ipocriti ,farisei si hoti sunteti
20 Jan 12:22
Astazi fostii comunisti se dau de dreapta ,ca si lupul isi schimba parul ,dar naravul ..ba. Vladimir Tismăneanu este fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina MarcusohnA absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie în anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență este "Noua Stângă și Școala de la Frankfurt" (Editura Politică, 1976). Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul "Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stânga contemporan".Între 1974-1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comiteitului Central al UTCÎn 1981 a participat la redactarea "Micului dicționar social-politic pentru tineret", unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu.Tatal sau Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tisminețki (n. 26 februarie 1913, Soroca - d. 1981, Otopeni), a fost un militant comunist român evreu, născut în Basarabia - în acea vreme, provincie a Imperiului Țarist.a devenit șef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea (pe atunci numită "C.I. Parhon") din București, precum și șef de catedră la Școala de științe sociale "Andrei A. Jdanov"
Răspunde
9 -2
nasol
20 Jan 10:30
NU E BINE REALITATEA..... luati painea de gura B1 pedelist. V-aţi BĂSESCIZAT accelerat, impartialitatea a disparut. Ce ai scuipat odată nu poţi mai pe urmă pupa ! Păcat de jurnalişti . Multe succesuri gusesti !!!!! nu demult guse dadea la cap la laber 1b cristoiu , acum bolsevic secu tisma -nimeni in drum,se manipu...leaza frenetic ,ca basiti sa fie in extaz.....erotic ,......
Răspunde
1 -9
romeo
20 Jan 10:52
2 De ce nu in loc de @nasol nu...... netot,sau natang,sau nesatul,sau nasos, sau NUL,sau......,alege tu unul care ti se potriveste mai bine. Intr-o foarte mica masura stiiii, ai dreptate dar spumele de la gura(bolsevic secu!?,basiti!? ).....
altereaza totul.
7 0
tot ipocriti ,farisei si hoti ...sunteti
20 Jan 12:25
6 Astazi fostii comunisti se dau de dreapta ,ca si lupul isi schimba parul ,dar naravul ..ba. Vladimir Tismăneanu este fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina MarcusohnA absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie în anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență este "Noua Stângă și Școala de la Frankfurt" (Editura Politică, 1976). Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul "Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stânga contemporan".Între 1974-1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comiteitului Central al UTCÎn 1981 a participat la redactarea "Micului dicționar social-politic pentru tineret", unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu.Tatal sau Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tisminețki (n. 26 februarie 1913, Soroca - d. 1981, Otopeni), a fost un militant comunist român evreu, născut în Basarabia - în acea vreme, provincie a Imperiului Țarist.a devenit șef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea (pe atunci numită "C.I. Parhon") din București, precum și șef de catedră la Școala de științe sociale "Andrei A. Jdanov.
5 -2
ana
20 Jan 10:23
Ca sa vezi cine il apara pe mos matrafox ! ! ! Fiul unui kominternist kaghebist . Este clar cine sunt cei care fac zid in jurul lui mos matrafox .
Răspunde
1 -6
nasol de tot
20 Jan 11:46
6 penali din USL(99,99% din uslamism), nu va fie frica !

nastase a promis ca pune o vorba buna la baietii din penitenciare! Nu va iau pe toti odata, ci cate unul pe rand, dupa frumusete!

Pana si pe Voiculescu il asteapta cineva, desi bese cand e in direct la TV si e urat ca noaptea!

PS: Un loc special il vor avea pupatorii de koor varanist: gadea, badea, ciuvica si ursu

PS2: SERBAN, pupatorul cel mai fidel de koor varanist trebuie sa vina cu alifia de acasa. Nebunii ca el au regim special
6 0
ai dreptate !
20 Jan 12:22
4 Cred ca in prima faza comunistii din esantionul doi-trei s-au grupat in FSN ,apoi s-a rupt FSN-ul in PSD si PDL .Marii comunisti s-au tetras in pdl :Basescu subsecretar de stat in guvernul comunist din 89 ,Stolojan avand aceasi functie in acelasi guvern din 89 dar la finante ,V.Stoica ,Macovei ,Boc ,MRU ,Gherghina etc .Dar si copii comunistilor s-au grupat in mare parte tot in pdl: e.b.a. ,mustea ,dragoi etc ...Cat electoratul era in mare masura de stanga au ramas de stanga ,din 2008 decembrie au trecut pe dreapta ,asa au intrat in marea famelie a pepistilor
4 -4
nelutiu
20 Jan 10:21
# Măi cărămidă, uite aşa ar trebui ursarule nel-putiu;

Blestem si moarte lui Traian Basescu , Dusmanul Poporului. Blestem si moarte stirpei lui si neamului sau. Blestem si moarte slugilor , ciracilor si adeptilor sai. Fie sa le intre cancerele-n carnuri !!!. Fie sa-i napadeasca boli monstruase , ciudate si fara tratament. Fie ca hoiturile lor sa fie azvarlite din pamantul tarii, din gropile pe unde-or zace in putreziciune. Fie ca fiarele din padurea groazei sa sfasie aceste lesuri strambe si sa-i imprastie in patru zari ; asa se va sfarsi nelegiurea lor. In viata si in moarte , asa sa fie !! In viata si in moarte , sa se-mplineasaca cele ce le-am zis.SI VA FI!!!!
Răspunde
0 -6
nasol de tot
20 Jan 11:46
2 M. A. R. S - IN P. I. X. D. A M. A-T. I. I, HOT DE NICK-URI VARANIST M. A. F. I. O. T.

Ia-ti si j. a. v. r. e. l. e useliste spalate la creier , ca e loc mult acolo la pirnaie langa Nastase p. o. p. o. n. a. r. u. l manipulanti la ghena ..mare l i n g a t o r de b u c i ale varanului turnator... esti un d o b i t o k...!!!
4 -1
este mult loc....
20 Jan 12:24
5 Leste mult loc langa nastase si pentru ba si chiar este loc si la Poarta Alba ,ca tot ne-o cantati in vara aia a lui 2012.
3 -4
nelutiu
20 Jan 10:21
# Măi cărămidă, uite aşa ar trebui ursarule nel-putiu;

Blestem si moarte lui Traian Basescu , Dusmanul Poporului. Blestem si moarte stirpei lui si neamului sau. Blestem si moarte slugilor , ciracilor si adeptilor sai. Fie sa le intre cancerele-n carnuri !!!. Fie sa-i napadeasca boli monstruase , ciudate si fara tratament. Fie ca hoiturile lor sa fie azvarlite din pamantul tarii, din gropile pe unde-or zace in putreziciune. Fie ca fiarele din padurea groazei sa sfasie aceste lesuri strambe si sa-i imprastie in patru zari ; asa se va sfarsi nelegiurea lor. In viata si in moarte , asa sa fie !! In viata si in moarte , sa se-mplineasaca cele ce le-am zis.SI VA FI!!!!
Răspunde
0 -5
@nelutiu
20 Jan 11:51
2 M. A. R. S - IN P. I. X. D. A M. A-T. I. I, HOT DE NICK-URI VARANIST M. A. F. I. O. T.

Ia-ti si j. a. v. r. e. l. e useliste spalate la creier , ca e loc mult acolo la pirnaie langa Nastase p. o. p. o. n. a. r. u. l manipulanti la ghena ..mare l i n g a t o r de b u c i ale varanului turnator... esti un d o b i t o k...!!!
5 0
cam prea mult .....
20 Jan 12:51
2 Ma da tu crezi ca daca esti "spalat la creier " toti suntem asa ca tine ?Noi mai si gandim ......sunt si astia hoti ,doar nu asa se si spune "vin ai nostri ,pleaca ai nostri "? Dar sa te cobori atat de mult sa-i albesti lingandu-i pe astia ai lui ......Ba si tu chiar este naiv de crezi ca te credem.
5 -2
OfDoamene
20 Jan 10:08
Vladimir asta ce se trage din rusii adusi pe tancurile T34 ale armatei sovietice, vorbeste despre democratzie ?
Asta il invata pe EL tatucul lui Stalin ?
Sa nu ti e faca scarba ?
Din perspectiva asta chiar traim vremuri mizerabile, in care mizerabilii de ieri s-au curatat cu DERO si acum sunt mizerabilii de azi...
Si inca o data din aceeasi perspectiva putem spune ca am ajuns intr-un abis al nemerniciei in care otrepele comunistilor de varf de ieri sa traiasca in puf azi, pe acordurile muzicii democratiei.... capitaliste.
Răspunde
7 -3
ipocriti ,farisei ,dar si hoti...
20 Jan 08:37
Astazi fostii comunisti se dau de dreapta ,ca si lupul isi schimba parul ,dar naravul ..ba. Vladimir Tismăneanu este fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina MarcusohnA absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie în anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență este "Noua Stângă și Școala de la Frankfurt" (Editura Politică, 1976). Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul "Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stânga contemporan".Între 1974-1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comiteitului Central al UTCÎn 1981 a participat la redactarea "Micului dicționar social-politic pentru tineret", unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu.Tatal sau Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tisminețki (n. 26 februarie 1913, Soroca - d. 1981, Otopeni), a fost un militant comunist român evreu, născut în Basarabia - în acea vreme, provincie a Imperiului Țarist.a devenit șef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea (pe atunci numită "C.I. Parhon") din București, precum și șef de catedră la Școala de științe sociale "Andrei A. Jdanov"
Răspunde
7 -2
ai dreptate ...
20 Jan 08:49
4 Cred ca in prima faza comunistii din esantionul doi-trei s-au grupat in FSN ,apoi s-a rupt FSN-ul in PSD si PDL .Marii comunisti s-au tetras in pdl :Basescu subsecretar de stat in guvernul comunist din 89 ,Stolojan avand aceasi functie in acelasi guvern din 89 dar la finante ,V.Stoica ,Macovei ,Boc ,MRU ,Gherghina etc .Dar si copii comunistilor s-au grupat in mare parte tot in pdl: e.b.a. ,mustea ,dragoi etc ...Cat electoratul era in mare masura de stanga au ramas de stanga ,din 2008 decembrie au trecut pe dreapta ,asa au intrat in marea famelie a pepistilor .
4 -6
nasol
20 Jan 06:00
penali din USL(99,99% din uslamism), nu va fie frica !

nastase a promis ca pune o vorba buna la baietii din penitenciare! Nu va iau pe toti odata, ci cate unul pe rand, dupa frumusete!

Pana si pe Voiculescu il asteapta cineva, desi bese cand e in direct la TV si e urat ca noaptea!

PS: Un loc special il vor avea pupatorii de koor varanist: gadea, badea, ciuvica si ursu

PS2: SERBAN, pupatorul cel mai fidel de koor varanist trebuie sa vina cu alifia de acasa. Nebunii ca el au regim special
Răspunde
5 -5
parfum de varan
20 Jan 06:10
6 Reteta parfumului folosit de Gadea, Badea, Ciuvica, Ursu si alti cativa angajati - slugi de la haznalele 1-2-3 o puteti afla aici :

h t t p://www.youtube.com/watch?v=KKVPLkUyGO0
7 -3
aceasi de ieri si astazi
20 Jan 08:42
6 Astazi fostii comunisti se dau de dreapta ,ca si lupul isi schimba parul ,dar naravul ..ba. Vladimir Tismăneanu este fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina MarcusohnA absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie în anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență este "Noua Stângă și Școala de la Frankfurt" (Editura Politică, 1976). Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul "Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stânga contemporan".Între 1974-1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comiteitului Central al UTCÎn 1981 a participat la redactarea "Micului dicționar social-politic pentru tineret", unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu.Tatal sau Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tisminețki (n. 26 februarie 1913, Soroca - d. 1981, Otopeni), a fost un militant comunist român evreu, născut în Basarabia - în acea vreme, provincie a Imperiului Țarist.a devenit șef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea (pe atunci numită "C.I. Parhon") din București, precum și șef de catedră la Școala de științe sociale "Andrei A. Jdanov"
5 -3
ai dreptate
20 Jan 09:02
4 Cred ca in prima faza comunistii din esantionul doi-trei s-au grupat in FSN ,apoi s-a rupt FSN-ul in PSD si PDL .Marii comunisti s-au tetras in pdl :Basescu subsecretar de stat in guvernul comunist din 89 ,Stolojan avand aceasi functie in acelasi guvern din 89 dar la finante ,V.Stoica ,Macovei ,Boc ,MRU ,Gherghina etc .Dar si copii comunistilor s-au grupat in mare parte tot in pdl: e.b.a. ,mustea ,dragoi etc ...Cat electoratul era in mare masura de stanga au ramas de stanga ,din 2008 decembrie au trecut pe dreapta ,asa au intrat in marea famelie a pepistilor .

Si nu va este frica ca se va realiza premonitia cu Poarta Alba ! Eu zic sa va .......asteptati ......sa va pregatiti .....premonitiile se realizeaza.
2 -6
multinikul mafiotbasit
20 Jan 10:22
12 @frazabasita multinik puti peste tot ,.Bai sugaciule daca tot vrei sa crape base, su gei-o pana moare ,tembelica!esti fan manipulare jalnicule urit pensionar ..dar bine bassinezi???!!! numai manipu''..... esti spalat pe creier zi si noapte !!!.este cel ce apare numaici@!!! ,...ciumetu pute....acelasi ip.....obsedat de chelia de jos a demisului.....de 99 de ori !!! te ineci ,puti a hoit....
5 -1
Cosa Nostra PDL-MPS
20 Jan 10:40
2 SI TU VREI SA CISTIGI MU..IE ?
LICHEA BASISTA!
NICI TU NU ESTI DEPARTE DE BASE SECURISTUL! VARAN -MULTINIK-BASIT CANCEROS!
5 -3
ca sa vezi :
20 Jan 05:25
Din wikipendia : tatal sau a fost tisminevski originar din Basarabia si membru PC din 1930 . Fiul sau este acum 'avocatul' demisului !!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
3 -6
nasol
20 Jan 05:47
6 penali din USL(99,99% din uslamism), nu va fie frica !

nastase a promis ca pune o vorba buna la baietii din penitenciare! Nu va iau pe toti odata, ci cate unul pe rand, dupa frumusete!

Pana si pe Voiculescu il asteapta cineva, desi bese cand e in direct la TV si e urat ca noaptea!

PS: Un loc special il vor avea pupatorii de koor varanist: gadea, badea, ciuvica si ursu

PS2: SERBAN, pupatorul cel mai fidel de koor varanist trebuie sa vina cu alifia de acasa. Nebunii ca el au regim special
5 -2
aceasi de ieri vopsiti in ...asa zisa dreapta
20 Jan 08:47
6 Astazi fostii comunisti se dau de dreapta ,ca si lupul isi schimba parul ,dar naravul ..ba. Vladimir Tismăneanu este fiul militanților comuniști Leonte Tismăneanu și Hermina MarcusohnA absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie în anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență este "Noua Stângă și Școala de la Frankfurt" (Editura Politică, 1976). Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul "Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stânga contemporan".Între 1974-1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comiteitului Central al UTCÎn 1981 a participat la redactarea "Micului dicționar social-politic pentru tineret", unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu.Tatal sau Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tisminețki (n. 26 februarie 1913, Soroca - d. 1981, Otopeni), a fost un militant comunist român evreu, născut în Basarabia - în acea vreme, provincie a Imperiului Țarist.a devenit șef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea (pe atunci numită "C.I. Parhon") din București, precum și șef de catedră la Școala de științe sociale "Andrei A. Jdanov"
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?