Vladimir Putin: ”Vom face tot posibilul să rezolvăm conflictul transnistrean”

 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat,  într-o întâlnire cu omologul său moldovean Igor Dodon, că Moscova va face tot posibilul pentru soluţionarea diferendului transnistrean. Întâlnirea a avut loc, marți, la Soci, în marja Consiliului șefilor de stat din CSI și a Consiliului economic eurasiatic.

"Vom face tot ce este necesar pentru soluţionarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranţă acele înţelegeri care pot şi trebuie să apară în cele din urmă pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo", a afirmat Putin.

La rândul său, Dodon şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Rusia - "din partea poporului moldovenesc din partea stângă şi dreapta a Nistrului" - pentru poziţia acesteia în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, scrie Agerpres.


Igor Dodon a spus că după alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în Republica Moldova se va reveni la reglementarea politică a conflictului din Transnistria. "Sunt sigur că va exista un parlament pro-moldovenesc la Chişinău care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante", a adăugat el.

În acelaşi timp, preşedintele Vladimir Putin a recunoscut că apreciază în mod deosebit eforturile lui Igor Dodon de a normaliza relaţiile ruso-moldovene.

"Apreciem eforturile dumneavoastră de a normaliza relaţiile ruso-moldovene, vedem că acest proces nu este uşor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât şi poporul Federaţiei Ruse sunt interesate de o evoluţie pozitivă", a spus şeful statului rus.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?