Vladimir Putin va merge în Crimeea pentru a asista la parada militară din 9 mai

 
Vladimir Putin 
Vladimir Putin 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va merge pentru prima dată în Crimeea de la alipirea acestei peninsule la Rusia pentru a asista la parada militară de 9 mai, care comemorează victoria asupra Germaniei naziste, relatează AFP.Putin va merge în oraşul Sevastopol, unde îşi are sediul Flota rusă la Marea Neagră, potrivit informaţiilor oferite miercuri de cotidianul Kommersant şi de publicaţia electronică gazeta.ru, care citează mai multe surse, între care una din cadrul Ministerului Apărării.

Preşedintele rus ar putea merge în Crimeea după ce va asista la principala paradă militară din Piaţa Roşie din Moscova.

Călătoria la Sevastopol "este pe agendă şi a fost confirmată de administraţia prezidenţială", a declarat pentru Kommersant un oficial din cadrul Ministerului Apărării. Putin va fi însoţit de premierul rus Dmitri Medvedev, potrivit acestor surse.

Rusia şi alte ţări din fosta URSS celebrează sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial pe 9 mai şi nu pe 8, ca ţările din Europa Occidentală. Vladimir Putin a profitat deseori de astfel de evenimente pentru a încuraja patriotismul şi susţinerea politicii sale de către populaţie.

Retorica folosită de Rusia în legătură cu criza din Ucraina foloseşte, de asemenea, amintirea luptei împotriva Germaniei naziste, numită "Marele război patriotic" începând cu epoca sovietică. Moscova califică naţionaliştii ucraineni care figurează printre noile autorităţi de la Kiev drept "fascişti".

Puterea rusă acuză, de asemenea, Kievul că îi face elogiul liderului naţionalist ucrainean Stepan Bandera, care a lupta împotriva sovieticilor şi a colaborat cu naziştii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

4 0
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
01 May 05:04
ELIMINAREA PRIN ORICE MIJLOACE A PITICULUI KGB-IST,CARE SE CREDE VREUN TAR TEMBEL DIN SEC.AL XIX-LEA[CEL MAI MARE PERICOL PENTRU PACEA LUMII!]TREBUIE SA FIE PRIORITATEA MONDIALA NUMARUL UNU...EHEI,DACA N-AVEAU ARME NUCLEARE PRIMITIVII MUJICI[CARE NU SE POT C... DE FOAME,SI LOR LE ARDE DE RAZBEL!]...CUM L-AR MAI FII SCOS BAIETII DIN BARLOGUL SAU PE TERORISTUL VLADIMIR ILICI DEMENTOVSKI,SI-AR FI DARAMAT TOATE STATUILE CRIMINALILOR SOVIETICORUSI[LENIN,STALIN,PUTIN]DIN INTREGUL IMPERIU ASIATICOCRIMINALOEUROPEAN AL RAULUI...
Răspunde
3 -1
Remington
30 Apr 12:37
Sper ca ucrainenii sa-i pregateasca o primire ... asa cum merita bolsevicul.
Răspunde
4 0
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
01 May 05:10
10 ELIMINAREA PRIN ORICE MIJLOACE A PITICULUI KGB-IST,CARE SE CREDE VREUN TAR TEMBEL DIN SEC.AL XIX-LEA[CEL MAI MARE PERICOL PENTRU PACEA LUMII!]TREBUIE SA FIE PRIORITATEA MONDIALA NUMARUL UNU...EHEI,DACA N-AVEAU ARME NUCLEARE PRIMITIVII MUJICI[CARE NU SE POT C... DE FOAME,SI LOR LE ARDE DE RAZBEL!]...CUM L-AR MAI FII SCOS BAIETII DIN BARLOGUL SAU PE TERORISTUL VLADIMIR ILICI DEMENTOVSKI,SI-AR FI DARAMAT TOATE STATUILE CRIMINALILOR SOVIETICORUSI[LENIN,STALIN,PUTIN]DIN INTREGUL IMPERIU ASIATICOCRIMINALOEUROPEAN AL RAULUI...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?