Vladimir Putin evocă perspectiva unui război nuclear

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi într-o conferinţă de presă de final de an că ameninţarea unui război nuclear nu trebuie subestimată, dar speră că bunul simţ va prevala, relatează agenţiile Reuters şi Tass, citate de Mediafax."M-am gândit cumva că pericolul unei astfel de evoluţii în lume într-un fel se estompează în fundal. Pare ceva imposibil sau ceva nu atât de important. Între timp, în cazul în care se întâmplă aşa ceva, ferească Dumnezeu, asta ar putea duce la moartea civilizaţiei şi, eventual, a întregii planete", a afirmat Putin.

Preşedintele Putin speră că omenirea va avea bunul simţ pentru a împiedica să se întâmple vreodată un al treilea război mondial.

Putin a avertizat împotriva reducerii pragului de utilizare a armelor nucleare, subliniind că acest lucru ar declanşa un dezastru mondial.

"Există încă o circumstanţă, la care ar trebui să atrag atenţia: există o tendinţă de scădere a pragului de utilizare, există idei pentru a crea focoase nucleare cu randament mic, iar acest lucru nu este pentru utilizare globală, ci de utilizate tactică, iar analiştii occidentali exprimă deja aceste idei că nu este nimic periculos şi că ar putea fi folosite", a declarat Putin în conferinţa anuală de presă.

"Dar această scădere a pragului poate declanşa un dezastru nuclear la nivel mondial", a avertizat Putin.

Putin a declarat, de asemenea, că este greu de anticipat care ar fi consecinţele unei retrageri a Statelor Unite din Tratatul de Forţelor Nucleare Intermediare, semnat în 1987.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?