Vladimir Putin preia rețeta de succes din România

 
Vladimir Putin 
Vladimir Putin 

Președintele Vladimir Putin, care vizează un al patrulea mandat la prezidențialele din martie, a anunțat miercuri o creștere anticipata a salariului minim de care vor profita, spune el, patru milioane de rusi, scrie AFP.

Cu câteva ore înainte de a inaugura cartierul general de campanie, liderul rus, al cărui ultim mandat a fost marcat de o criză dureroasă pentru puterea de cumpărare a rușilor, s-a deplasat la o uzină din regiunea Tver (nord-vest).

"Dinamica economiei rusești rămâne pozitivă. (...) Putem egaliza salariul minim și minimul vital începând cu 1 mai acest an", și nu 1 ianuarie 1 ianuarie 2019, așa cum era prevăzut, a spus Vladimir Putin. 

Salariul minim actual va fi astfel adus la 11.163 de ruble, respectiv 163 de euro la cursul actual. Acesta este acum de 9.489 ruble, respectiv 139 de euro, de la 1 ianuarie.

La sfârșitul lui decembrie, președintele Rusiei a semnat un decret care majora salariul minim la 85% din venitul de subzistență începând cu 1 ianuarie 2018 și prevedea aducerea acestuia la 100% începând cu 1 ianuarie 2019.
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?