Vladimir Putin, anunț de ultim moment despre explozia nucleară din Rusia

 

Președintele rus Vladimir Putin dă asigurări că nu sunt probleme, nici riscuri după explozia din 8 august din timpul testării unui motor de rachetă nucleară în Marea Albă, în Extremul Nord al Rusiei.

"Nu există niciun risc" după explozia care a ucis cinci persoane, în 8 august, într-o bază de lansare a rachetelor în nordul european al Rusiei, a susținut luni președintele Vladimir Putin, citat de AFP.

Operatorul reţelei globale de senzori de radioactivitate a declarat, luni, că două staţii ale sale în Rusia, situate cel mai aproape de locul în care s-a produs explozia misterioasă din 8 august, s-au deconectat, la două zile după incident, exprimându-şi îngrijorarea că Rusia le-ar fi putut opri, informează Reuters.

Într-o conferință de presă după întâlnirea cu omologul său francez Emmanuel Macron, președintele rus a declarat: "Nu există niciun risc și nicio creștere a nivelului de radiații".

"Am trimis experți la fața locului și ei controlează situația" a adăugat el. "Măsuri preventive au fost luate pentru ca nimic neașteptat să nu se poată produce".

Agenţia nucleară rusă Rosatom a recunoscut că cinci dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o explozie, care s-a produs în timpul testării unui motor de rachetă în Marea Albă, în Extremul Nord al Rusiei.

Explozia a provocat de asemenea o creştere scurtă a nivelului de radioactivitate într-un oraş din apropiere (Severodvinsk), ceea ce i-a determinat pe locuitori să se îngrămădească la farmacii după pastile de iod, utilizat pentru a reduce efectele expunerii la radiaţii.

Autorităţile ruse nu au dat nicio explicaţie oficială de ce explozia a declanşat creşterea radiaţiilor.


Experţi în domeniul nuclear din SUA au declarat că ei suspectează că Rusia a testat o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară, cu care preşedintele Vladimir Putin se lăuda anul trecut.

"Ne-am adresat operatorilor de staţii în legătură cu problemele tehnice întâmpinate la două staţii vecine", a declarat Lassina Zerbo, responsabilul cu respectarea Tratatului privind interzicerea testelor nucleare (CTBTO), într-un mesaj pe Twitter.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ciioooma Roooosie !
20 Aug 08:16
Minte de stinge ! Pentru bolsevici, unul, zece, o mie sau un milion de oameni cu conteaza fata de interesul LOR personal, pompos denumit, geostrategic !
Răspunde
0 0
MIHAI
20 Aug 01:13
Și azi nu ar fi indicat să fac plajă? Unde se dau pastilele alea cu iod?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?