VISCOLUL şi ZĂPADĂ, pagube de zeci de milioane de euro pe zi

 
VISCOLUL şi ZĂPADĂ din ultimele zile, pagube de zeci de milioane de euro pe zi
VISCOLUL şi ZĂPADĂ din ultimele zile, pagube de zeci de milioane de euro pe zi

Viscolul şi zăpada sunt principalele ingrediente ale reţetei româneşti de prăbuşit economia. La fel s-a intâmplat şi acum doi ani când vremea rea a spulberat din economie mai mult de un miliard de euro. Acum, după un weekend în care ţara noastră a fost la propriu sub nămeţi, prima zi a săptămânii aduce pierderi importante pentru agenţii economici. Primele estimări indică pagube de zeci de milioane de euro pe zi.

Din păcate însă, economia naţională a înregistrat deja pierderi. Primii pe listă sunt transportatorii.

Următorul pe lista marilor perdanţi este sectorul alimentar.

Deocamdată, pagubele din industria alimentară sunt greu de cuantificat. Insă, dacă ne raportăm la viscolul de la începutul anului 2012, după două săptămâni de blocaj, pierderile în acest sector s-au cifrat la 100 de milioane de euro. De altfel, pierderile totale din economie s-au ridicat la jumătate de miliard de euro.

Aşa că viscolul din aceste zile, pierderile la buget rezultate din blocajul economic se pot ridica la 0,2% din PIB, daca această situaţie se prelungeşte mai mult de o săptămână, adică aproximativ 280 de milioane de euro.

Viscolul de acum doi ani, după aproape o lună de blocaj economic a redus PIB-ul României cu 0,8%, pierderile cumulate fiind de peste 1 miliard de euro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
aiureala
28 Jan 07:51
Este o aiureala sa-i plangi pe transportatori . Ei sunt sectorul cu cea mai mare evaziune . Tara nu prea vede bani de la ei .
Răspunde
1 -1
BORDEA
28 Jan 02:17
Ministrul Transporturilor trebuie sa rada din radacina tot ce este putred in acest minister , mai direct spus toti "locotenentii" lui Fenechiu care o saboteaza fara nicio jena.
Dna. Ramona Manescu ,aproximativ 14 000 de salariati de la CFR CALATORI va cer demisia Managerului privat , DOROBANTU VALENTIN !
Ajunge cu bataia de joc .
Fiecare zi care trece cu Dorobantu in fruntea acestei societati aduce numai haos iar haosul aduce anarhie ?

De cum protectorul sau Relu Fenechiu l-a instalat ditamai jupanul la CFR Calatori, Valentin Dorobantu s-a si apucat de treaba.
Dar nu cea pentru care este platit din bani publici, bineinteles.
Dorobantu a trecut imediat la aplicarea unui plan minutios de falimentare fortata a companiei de stat aflata in subordine, a carei activitate a fost pur si simplu sabotata sistematic.
Dupa mine, potopul !
Aceasta pare sa fie singura strategie manageriala dupa care se calauzeste Valentin Dorobantu in conducerea CFR Calatori.
Răspunde
0 -1
28 Jan 00:34
Si vin unii "destepti" sa ne spuna sa stam in casa sa nu iesim afara. Ok. Ne indeamna la greva generala sau ce? Mai muncim ori stam acasa? Ne plateste guvernul statul acasa?
Răspunde
0 -1
Bogdan
28 Jan 00:21
Ok, sa le puna cineva factura pe masa deștepților cu deszăpezirea Sa dea cei afectați statul in judecată si sa puna in cauza si firmele alea minunate.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?