Primele imagini cu Viorica Dăncilă la Vatican. Reacţia Papei Francisc, când a primit cadourile

 
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă s-a întâlnit vineri dimineaţa cu Papa Francisc, în vizita misterioasă şi anunţată în ultima clipă pe care premierul o face la Vatican. Dăncilă i-a dus Papei în dar, între altele, seminţe de legume româneşti care vor fi duse în Africa.

Viorica Dăncilă a adus în dar pentru Papa Francisc un stilou de lemn, un măr copăcel care va fi plantat ulterior la Vatican şi seminte de legume româneşti care vor fi duse în Africa la copiii înfometaţi.

Seminţele de legume şi plante dăruite de premierul Viorica Dăncilă au fost obţinute la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Acestea sunt de castravete amar Rodeo, castravete cu ţepi Tempus, ardei iute lung Decebal, tomate Buzău 1600, ceapă albă de Buzău, leuştean Topaz şi busuioc violet Serafim.

La rândul său, liderul de la Palatul Victoria a primit în dar de la Papa Francisc trei cărţi, o medalie din bronz oficială, dedicată celui de-al V-lea an al Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc şi o placă sculptată în bronz realizată de artistul Guido Veroi, exprimând un mesaj de pace, solidaritate şi justiţie socială.

Potrivit agenţiei de presă Aci Stampa, agenţia de presă a Vaticanului, după ce Papa Francisc a primit în dar seminţe de legume, de la Viorica Dăncilă, acesta a spus, în spirit de glumă: "Totul este un meniu!"

Care a fost reacţia Papei după ce a primit seminţele de ceapă de la Viorica Dăncilă

Motivul real pentru care premierul Dăncilă a păstrat secretă vizita la Vatican

După vizita din Israel, Viorica Dăncilă se află, vineri, la Vatican. Anunţul a fost făcut în şedinţa de Guvern, cu doar câteva ore înainte de plecarea premierului.

Deși o astfel de vizită se pregătește cu mult timp înainte, ea a fost anunțată chiar în ziua plecării, cum s-a întîmplat și în urmă cu câteva săptămâni, în cazul Israel.

Motivul ascuns al secretomaniei în cazul Vatican: premierul Viorica Dăncilă evită să fie însoțită de jurnalişti în deplasările externe, aceştia i-ar putea vâna mult mai uşor gafele şi i-ar sesiza punctele slabe.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a putut preciza cine mai participă în delegatia cu care merge Viorica Dăncilă la Vatican: "Nu am această informaţie. Ca linie generală pot spune ca premierul decide cine îl însoţeşte într o deplasare", a spus purtătotrul de cuvânt.

După Vatican, premierul Dăncilă va pleca într-un turneu în mai multe state arabe. Pe listă s-ar putea regăsi: Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

Ce a discutat Viorica Dancila cu Papa Francisc

Şeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.

În cursul audierii, a fost discutată și dorința de a spori prezența românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice și religioase de înaltă ținută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern. Înaltul oficial român a mulțumit pentru punerea la dispoziție a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziției "Comorile României la Vatican".

sursă video: Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat importanța aprofundării relațiilor dintre România și Vatican, inclusiv în contextul special al mandatului României la Președinția Consiliului UE, fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj întregii Europe, având în vedere vocaţia ecumenică a țării noastre.

Discuțiile au evidențiat apropierea de poziții dintre România și Vatican legate de consolidarea proiectului european și centralitatea raportării la rădăcinile creștine ale acestuia.

Audiența a relevat, de asemenea, congruența de puncte de vedere dintre România și Sfântul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internaționale, în special în domeniul protejării drepturilor omului și asigurării libertății religioase.

 

 

Potrivit agenţiei de presă Aci Stampa, agenţia de presă a Vaticanului, după ce Papa Francisc a primit în dar seminţe de legume, de la Viorica Dăncilă, acesta a spus, în spirit de glumă: "Totul este un meniu!"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?