Viorica Dăncilă şi Rovana Plumb, convocate în Parlament

 
Viorica Dancila si Rovana Plumb
Viorica Dancila si Rovana Plumb

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă la Iaşi, că PNL o va chema pe Viorica Dăncilă la "Ora Prim-Ministrului" la Camera Deputaţilor şi pe ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la "Ora Guvernului" la Senat."Din nou am convocat-o pe doamna Dăncilă la Parlament. De data asta se pare că e programată să vină, aşa cum a fost programată să vină şi în data de 14. Motivul convocării este foarte simplu: vrem să auzim oficial din partea prim-ministrului României, în faţa Parlamentului, dacă acest guvern şi premierul acestui Guvern pune în practică recomandările Comisiei de la Veneţia şi cele din cadrul MCV şi de asemenea solicitările cuprinse în rezoluţia PE. Aici nu e loc de vrăjeală, de poveşti, de aburire, de dus cu zăhărelul. Lucrurile sunt foarte simple. Premierului trebuie să spună dacă vrea să pună în practică aceste recomandări sau nu", a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă la Iaşi.

Acesta a adăugat că liberalii o vor convoca şi pe ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la "Ora Guvernului" la Senat, având în vedere rata de absorbţie fondurilor UE dezastruoasă a ţării noaste.

"În cursul săptămânii viitoare am convocat-o la Senat, tot în cadrul acestei proceduri numită “Ora Guvernului” pe cea care se pare că în ultima vreme e mai preocupată să fie preşedinta PSD la Dâmboviţa, în locul lui Ţuţuianu, şi să îi hăcuie pe toţi susţinătorii lui Ţuţuianu din PSD de la Dâmboviţa, decât să absoardă fonduri europene, respectiv ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Considerăm inadmisibil ceea ce se întâmplă. Suntem la finalul lui 2018, adică al cincelea an din exerciţiul financiar multianual 2014-2020, adică mai avem doar doi ani de zile, iar gradul absorbţiei fondurilor europene este literalmente dezastruos. Este mai mic decât în primul exerciţiu financiar multianual de la intrarea României în UE (aderarea a fost în 2007 – n.r.)", a completat Orban.

Sursa: mediafax.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?