Viorica Dăncilă s-a văzut cu Emirul Qatarului. Ce i-a spus

 
Viorica Dancila
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Alteța Sa Regală Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, în deschiderea vizitei sale oficiale la Doha, a informat Guvernul României.Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul său şi al Executivului de la București pentru consolidarea relațiilor României cu lumea arabă în ansamblu, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor politico-diplomatice în această direcție, conform Guvernul României.

Viorica Dăncilă "a apreciat că relația bilaterală cu Statul Qatar se află într-o etapă importantă a evoluției sale, pe care Guvernul român intenționează să o fructifice spre beneficiul reciproc. Înaltul demnitar a arătat că România are o situație economică stabilă și predictibilă, exprimând interesul de a coopera cu partea qatareză în domenii prioritare precum infrastructura, sănătatea, agricultura și turismul", a mai informat Guvernul.

"Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii asupra temelor de interes comun din sfera internațională și din cea regională. În context, prim-ministrul României a reiterat susținerea României pentru reluarea dialogului dintre statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului, organizație deosebit de importantă pentru arhitectura regională de securitate.

Totodată, a arătat că statul român, care va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, va continua să acorde o importanță specială dezvoltării relațiilor cu această regiune, concomitent cu promovarea soluționării pe cale politică a diferendelor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord", se mai arată în comunicat.

Vezi mai jos imagini filmate! Se remarcă faptul că secvențele nu au sunet.

 

 

.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?