Viorica Dăncilă, prima măsură pro-Bruxelles din postura de premier al României

Viorica Dancila, premierul venit de la Bruxelles
Viorica Dancila, premierul venit de la Bruxelles

Viorica Dăncilă, noul premier venit de la Bruxelles, ia o decizie care pare să întărească dialogul şi conformarea României la cerinţele UE. Primul ministru cere încă din prima şedinţă de Guvern măsuri prin care să se rezolve acţiunile Comisiei Europene împotriva României.Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că în prezent sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement împotriva României.

"Vom avea astăzi o notă privind stadiul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de către Comisia Europeană împotriva României. În prezent, sunt în curs 55 de acţiuni cu risc de infringement", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că, în fiecare lună, va fi făcută o evaluare pentru a fi dispuse măsurile care ţin de Guvern.

"Lunar vom avea o astfel de evaluare, astfel încât toate aceste măsuri, care ţin de Guvernul României, să poată să fie rezolvate într-un termen cât mai scurt. O parte dintre acestea vor trebui însă soluţionate de Parlamentul României", a arătat Dăncilă.

Totodată, şefa Guvernului a amintit că marţi a avut "o întâlnire extrem de bună" cu comisarul european Corina Creţu.

"Insist să creştem dimensiunea europeană a guvernării noastre şi să încercăm să folosim la maximum oportunităţile pe care le avem", a mai afirmat Dăncilă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?