Dăncilă nu susține proiectul PSD privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor

 

Cu toate că proiectul de reducere a vârstei de pensionare a minerilor, la 55 de ani, a fost inițiat de parlamentarii PSD, premierul Viorica Dăncilă nu susține adoptarea acestei măsuri.

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PSD Gorj, care ar fi dus la reducerea vârstei de pensionare pentru personalul minier din cadrul Complexului Energetic Oltenia de la 57 de ani la 55 de ani, nu are susținerea Guvernului.

”Guvernul nu susține adoptarea acestui proiect de lege. Cu stimă, Viorica Dăncilă, prim-ministru”, concluzionează Executivul în poziția sa.

Guvernul aruncă responsabilitatea în cârca angajatorilor, care ”au obligația normalizării condițiilor de muncă”.

Mai mult, ”adoptarea măsurilor propuse de proiectul de lege determină majorarea cheltuielilor bugetului asigurărilor sociale de stat, prin creșterea numărului de pensionari beneficiari de reducerea vârstei de pensionare”, mai susține Guvernul Vioricăi Dăncilă.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și este la Camera Deputaților, care este for decizional, primind deja câteva avize favorabile în comisii.

Detalii pe Realitatea de Gorj

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
care mineri?
11 Jun 17:11
aia din '90?. La munca tovarasi, ce nu mai e?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?