Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu delegaţia FMI. Care este obiectivul Guvernului

Premierul Dancila
Premierul Dancila

Unul dintre obiectivele Guvernului este creşterea veniturilor bugetare prin îmbunătăţirea colectării şi a relaţiei dintre fisc şi contribuabili, le-a transmis ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici reprezentanţilor FMI la întâlnire la care au participat premierul Viorica Dăncilă şi vicepremierul Viorel Ştefan. La rândul său, Dăncilă a afirmat că "reforma fiscală, legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, iniţierea şi promovarea unei noi legi a pensiilor vor oferi sustenabilitate sistemului de pensii pe o perioadă lungă de timp".Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional în contextul evaluării anuale cu privire la evoluţia economică. La întâlnire au mai participat vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, discuţiile având ca obiect evoluţiile înregistrate de economia României în ultimul an şi perspectivele de dezvoltare şi consolidare a sustenabilităţii economice.

”Reforma fiscală, legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, iniţierea şi promovarea unei noi legi a pensiilor vor oferi sustenabilitate sistemului de pensii pe o perioadă lungă de timp”, a afirmat şeful Executivului, conform unui comunicat al Executivului. "De asemenea, ministrul Finanţelor a arătat că unul dintre obiectivele Guvernului este creşterea veniturilor bugetare prin îmbunătăţirea colectării şi a relaţiei dintre fisc şi contribuabili", se mai arată în comunicat.

Prim-ministrul a subliniat şi că România a înregistrat în 2017 o rată a creşterii economice de 7%, datorată, în principal, ponderii industriei şi cu un aport substanţial al agriculturii şi dezvoltării domeniilor IT şi cercetare-inovare. Investiţiile nete în economie au fost anul trecut cu 6,4% mai mari decât în 2016, 33,4% din fonduri fiind investite în industrie şi 25% în construcţii. Şomajul este la cel mai redus nivel din ultimii 25 de ani, în condiţiile în care anul trecut au fost create aproximativ 270.000 de noi locuri de muncă.

Prim-ministrul a subliniat şi că România a înregistrat în 2017 o rată a creşterii economice de 7%, datorată, în principal, ponderii industriei şi cu un aport substanţial al agriculturii şi dezvoltării domeniilor IT şi cercetare-inovare. Investiţiile nete în economie au fost anul trecut cu 6,4% mai mari decât în 2016, 33,4% din fonduri fiind investite în industrie şi 25% în construcţii.

Şomajul este la cel mai redus nivel din ultimii 25 de ani, în condiţiile în care anul trecut au fost create aproximativ 270.000 de noi locuri de muncă. Prin transferul sarcinii fiscale de la angajator la angajat a fost redus numărul taxelor şi cheltuielile cu forţa de muncă, iar măsurile privind salarizarea personalului bugetar, cu accent asupra creşterii salariilor în sănătate şi educaţie, precum şi creşterea salariului minim brut pe economie contribuie la menţinerea pe piaţa muncii a personalului cu înaltă calificare profesională, a mai explicat Dăncilă, care a precizat că pentru 2018 se estimează o creştere economică de 6,1%, cu accent asupra susţinerii investiţiilor, în special a celor finanţate din fonduri europene.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?