Viorica Dăncilă: Avem de gestionat un mandat dificil, vrem să intrăm în Schengen

 

Premierul Viorica Dăncilă cere ca România să adere la spațiul Schengen în cele șase luni în care va deține președinția Consiliului Uniunii Europene! Mesajul a fost transmis în conferința de presă comună, susținută la Palatul Victoria împreună cu președintele Comisiei Europene. Jean Claude Juncker a transmis că este de acord, dar liderul european a adus în discuție astăzi și problemele pe care trebuie să le evite țara noastră. În conferința de la Cotroceni, a precizat că amnistia ar fi un pas înapoi pentru România.

"L-am asigurat pe preşedintele Jean Claude Juncker că vom menţine aceast abordare. suntem conştineti de mize în acest peisaj în permamentă schimbare. este nevoie de o astfel de abordare, cu atât mai mult cu cât aveam de gestionat o agendă europeană extrem de dificil. viitoarele alegere europene, noul cadru financiar multianual si Brexit-ulu sunt doar câteva elemente majoitre care definesc cadrul preşedintiei noastre", a declarat Viorica Dăncilă. 

"îl asigur pe Juncker că suntem hotărâţi să contirbuim la obţinerea de rezultate pozitive. suntm reälişti şi pragmatici, exercităm preşedinţia la final de legislatură europeană şi ne vom concentra pe asigurarea continuităţii europene şi trecerea către viitorul Parlament european şi viitoarea Comisie."

Viorica Dăncilă a precizat că Romania îndeplineşte toate criteriile tehnice de aderare la Schengen şi "dorim ca în cele 6 luni să se obţină un acord politic în acest sens".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ioan
11 Jan 23:40
habar nu au pe ce lume traiesc ! Clanul e bucuros ca paraziteaza propria tara ... si se viseaza europeni cind ei gindesc ca in africa !
Răspunde
0 0
Nicolas
11 Jan 15:01
lasa-ma Buni...nu vreau la scoala...
Răspunde
0 0
Nicolas
11 Jan 15:00
Buni nu vreau la scoala....
Răspunde
0 0
Stan
11 Jan 14:32
Romania si romanii merita sa intre in Schengen , iar voi ciumatilor iliescieni tradatori jefuitori inchisi pe viata si averile voastre colosale confiscate total, redate la bugetul Romaniei!!! Atunci va fi dreptate in Romania , jefuita si tradata de voi, criminalilor marlani iliescieni ..Jos cu voi toti....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?