Dăncilă a anunțat interimarii pentru Dezvoltare și Transporturi. Avertisment dur pentru Iohannis

 
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, cine sunt miniştrii care vor prelua conducerea interimară pentru Ministerul Transporturilor şi cel al Dezvoltării. Este vorba despre Rovana Plumb și Eugen Teodorovici. Totodată, premierul a lansat un avertisment la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care-l somează să-și motiveze refuzurile anterioare, "așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale"."Premierul Viorica Dăncilă a transmis, astăzi, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității în cele două domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice", anunță Guvernul, printr-un comunicat.

"Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții", a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor. Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale", se mai arată în comunicat.

Potrivit legii, miniștrii interimari sunt propuşi de premier din rândul membrilor Cabinetului, iar durata maximă a interimatului este de 45 de zile. Președintele României este cel care trebuie să emită decretele de numire în funcţie a miniştrilor interimari.

Klaus Iohannis i-a revocat pe Paul Strănescu şi pe Lucian Şova, însă nu a acceptat propunerile PSD pentru cele două ministre.

În replică, Florin Iordache a declarat că PSD se va reuni în şedinţă după ce şeful statului îşi va motiva, în scris, aşa cum a cerut CCR, decizia de a-i refuza pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?