Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție l-a scăpat pe Hrebenciuc de apelul DNA

 
Hrebrenciuc şi fiul îşi aşteaptă sentinţa
Hrebrenciuc şi fiul îşi aşteaptă sentinţa
Hrebrenciuc şi fiul îşi aşteaptă sentinţa Viorel Hrebenciu, Nicolae Badea şi Dragoş Stanca, printre românii cu averi ascunse în Panama

Curtea supremă a admis solitarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție  de retragere a apelului făcut de DNA în dosarul de corupție în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare. Procesul va continua, însă, dar se va judeca doar apelul făcut de Hrebenciuc. Asta înseamnă că pedeapsa maximă pe care o poate primi acesta va fi de 2 ani de închisoare cu executare, cum a decis instanța de fond. De asemenea, Hrebenciuc ar putea fi achitat. 

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, pe 9 mai 2018, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă. Instanţa supremă a decis, totodată, să îl achite pe Andrei Hrebenciuc pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional, să schimbe încadrarea juridică la acesta din spălare de bani în instigare la spălare de bani şi, totodată, să-l achite pentru infracţiunea de instogare la spălare de bani.

Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?