Violența Jandarmeriei, scandal internațional. Din Austria se cere condamnarea polițiștilor implicați

 

Agresarea jurnaliștilor televiziunii publice austriece a stârnit nu doar reacția cancelarului, dar și pe cea a presei din țara care deține acum președinția rotativă a UE.Directorul General al ORF (televiziunea publică din Austria), Andreas Wrabetz, s-a declarat scandalizat de faptul că un cameraman al postului TV a fost bătut de forțele de ordine române.

„Este inacceptabil modul în care s-a acționat, chiar și într-o situație excepțională precum aceasta”, a declarat Wrabetz în presa austriacă.

„Echipa ORF putea fi ușor distinsă de protestatarii violenți. Așadar, este de așteptat ca o unitate specială dintr-o țară UE, antrenată pentru asemenea scenarii, să nu folosească violența brutală împotriva reprezentanților presei. Din contră, este datoria forțelor de ordine să asigure libera exercitare a activităților jurnalistice”, a spus Directorul General al ORF.

Asociația jurnaliștilor austrieci condamnă violențele împotriva ziariștilor ORF, spunând că atât editorul ORF cât și cameramanul ORF au fost agresați de Jandarmeria Română.

Președintele ÖJC, Fred Turnheim, a spus că „România este un stat membru al Uniunii Europene, așa că trebuie să respecte standardele libertății presei din Uniunea Europeană”.

Organizația austriacă a cerut ministrului de interne Carmen Dan să desfășoare „o investigație nemiloasă privind operațiunea poliției împotriva reporterilor austrieci și condamnarea ofițerilor de poliție implicați”.

Violeța împotriva jurnaliștilor era subiectul principal pe site-ul celui mai citit ziar austriac, sâmbătă.

Despre agresarea jurnaliștilor austrieci a scris și presa elvețiană. 

Cancelarul Austriei, mesaj crucial pentru Guvernul român. Jurnaliști austrieci, bătuți de jandarmi

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ALEXANDER
11 Aug 22:47
BUNA SEARA,
TREBUIE SA ADUC AMINTE CLASEI POILITICE ROMANESTI CA ROMANIA,VALAHIA,DACIA,IMPERIUL TRACO-DACIC,GRADINA MAICII DOMNULUI AU O CONEXIUNE ANCESTRALA FOARTE PUTERNICA.
TOATE ACESTE CONEXIUNI SUNT ATESTATE ISTORIC SI GENETIC,INFORMATIILE AU FOST DATE PUBLICITATII CU ACORDUL PAPALITATII,TOATE ACESTEA DEMONSTRAND ORIGINEA ANGELICA A POPORULUI ROMAN,VALAH,TRACO-DAC.
VREAU SA ZIC CA LA ORA ACTUALA IN ROMANIA S-AU INTORS TOATE LEGIUNIILE DE INGERI CARE AU FOST BINECUVANTATE DE DUMNEZEU CU CALITATI EXTRAORDINARE CU CARE ACESTIA EXCELEAZA PESTE MARI SI TARI IN TOATE DOMENIILE.
TOTI ACESTI INGERI SI-AU PLATIT CU VARF SI INDESAT SI PESTE MASURA TOATE DARILE CATRE TARIILE CARE I-AU INFIAT,DAR NU AU UITAT DE TARA MAMA IN CARE SI-AU TRIMIS TOATE ECONOMIILE,INSUMAND ZECI DE MILIARDE DE EURO ANUAL,CARE AU INTRAT IN VISTERIA ROMANIEI SI AU ASIGURAT SUPRAVIETUIREA NATIUNII SI POPORULUI ROMAN.
TIN SA ADUC AMINTE CLASEI POLITICE DE LEGEA KARMICA UNIVERSALA SI SA INTELEAGA CA IMPERIUL ROMAN A DISPARUT,IMPERIUL BIZANTIN NU MAI EXISTA,IMPERIUL OTOMAN E ISTORIE,IMPERIUL AUSTRO-UNGAR ESTE O FANTASMAGONIE,DECI SA NU TRAIASCA CINEVA DIN CLASA POLITICA
CU ILUZIA DE PUTERE INFINITA.
CLASA POLITICA TREBUIA SA FACA UN SINGUR LUCRU.
SA APLICE PROGRAMUL DE GUVERNARE CU CARE AU APARUT IN CAMPANIA ELECTORALA.
ESTE INADMISIBIL CA SI POLITICIAN SA I-TI BATI JOC DE PROPRIUL POPOR SI SA ASTEPTI CA OPINIA PUBLICA SA NU SE SESIZEZE,ATAT LA NIVEL EUROPEAN,CAT SI LA NIVEL MONDIAL.
BARBARISMUL POLITIC ESTE DE EVUL MEDIU,IN NICI UN CAZ DE NIVEL EUROPEAN.
TOATE ACESTEA IN CONTEXTUL CENTENARULUI SI A AGRESIUNILOR EXTREMISTE ,IREDENTISTE,SEPARATISTE ,UNGARE ,CU ARBORAREA STEAGULUI UNGARIEI PE PREFECTURA HARGHITA,AUTORITATIILE STATULUI ROMAN NE AVAND ABSOLUT NICI O REACTIE IN HARGHITA ,MURES,COVASNA.
ERA RECOMANDAT SA SE INTERVINA IN ACESTE JUDETE EXACT IN ACELASI STIL IN CARE SE INTERVINE ABUZIV IN BUCURESTI PENTRU A SE PASTRA UN MINIM DE DECENTA FATA DE SIMBOLURIILE
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?