VINEREA MARE: Catolicii retrăiesc patimile lui Hristos

 
Papa Francisc
Papa Francisc
Papa Francisc

Azi e Vinerea Mare pentru credincioşii catolici. Peste un milion de catolici români retrăiesc ziua în care Iisus Hristos a pătimit şi a fost răstignit pe cruce.

Vinerea Mare e zi de doliu şi de post negru. La Vatican, Papa Francisc va oficia Slujba Patimilor în Biserica Sfântul Petru.

Ceremonia va fi urmată de tradiţionalul drum al crucii prin centrul oraşului Roma. Sâmbătă seară, Suveranul Pontif va lua parte la slujba pascală, pentru ca duminică dimineaţa să rostească binecuvântarea "Urbi et Orbi".

Anul acesta, credincioşii catolicii vor sărbători Paştele pe 27 martie, iar ortodocşii pe 1 mai.

Papa Francisc a îndeplinit ritualul său obişnuit din Joia Mare la catolici. Suveranul Pontif a spălat și a sărutat picioarele a 11 refugiați dintr-un centru din apropierea oraşului Roma. Imigranții sunt adepți ai diferitor confesiuni religioase. 

Capul Bisericii Catolice le-a cerut imigranţilor care au asistat la ceremonie să facă "un gest de fraternitate între ei" și să fie toleranți.

Ritualul Papei reconstituie momentului în care Iisus Hristos a spălat picioarele ucenicilor săi înainte de Cina cea de Taină.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?