Vine gerul. Prognoza meteo pentru luni, marți și miercuri

 

Luni va continua să ningă în cea mai mare parte din țară. De marți, precipitațiile se vor ameliora, însă vremea se va răci.VREMEA LUNI

Luni vor fi precipitatii, mai ales ninsori, cu precãdere în prima jumãtate a zilei, în Dobrogea, Muntenia, Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Oltenia şi izolat în restul teritoriului. Izolat, în special în sud-estul extrem, se mai pot acumula cantitãţi de precipitaţii de 10...15 l/mp. Vântul va avea intensificãri în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, cu viteze mai mari în sudul Moldovei, jumãtatea de est a Munteniei şi Dobrogea, unde vor fi rafale, în general, de 65...75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade.

În Bucuresti, cerul va fi mai mult noros. În prima jumatate a zilei va ninge, iar vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de 40...45 km/h, apoi condiţiile de ninsoare vor fi reduse, iar vântul va slabi în intensitate. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade.

In regiunile intracarpatice, cer temporar noros si ninsori in cea mai mare parte a Transilvaniei si razlet in Banat. Dupaamiaza sunt sanse de soare in vest. Maximele, negative in depresiuni pina la -3...-2 grade si pozitive in rest da nu mai mari de 3 grade la Timisoara si Alba Iulia. 

In sud, in special in prima parte a zilei, cad precipitatii, mai ales ninsori si bate vintul viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii in special in Baragan. Maxime pozitive, de la 1…2 grade in Baragan pina la 4…5 grade in Oltenia. 

Si in Dobrogea bate vintul tare, 65-75 km/ora, viscoleste si spulbera zapada. Pe litoral poate fi si lapovita. La amiaza vor fi 2 grade maxima la Tulcea si 5 la Constanta dar cu vintul intens, senzatia de frig va fi mult mai accentuata. 

In Moldova vreme de iarna. Ninge si bate vintul in special in jumatatea de sud a regiunii unde la rafala vintul ajunge la 65-75 km/ora. Ninsoarea viscolita si spulberata scade mult vizibiltatea. Aici e cea mai rece vreme, maximele sunt negative, intre 0 si -2 grade.

VREMEA MARȚI

Marți, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4...-3 grade in depresiunile intramontane şi 4 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în vestul şi sudul ţarii, unde cu totul izolat va ninge. Vântul va mai avea unele intensificari în sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea. Pe arii restrânse va fi ceaţa, mai ales dimineaţa. 

În Bucuresti, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pâna la moderat. Dimineata, -4...-3 grade dimineata si 2…3 grade la amiaza.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, vremea va fi rece, mai ales dimineaţa când va fi ger în cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade la Miercurea Ciuc şi 2…3 grade in sud-vestul tarii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari la munte, unde doar izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe arii restrânse va fi ceaţa, mai ales dimineaţa.

În Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pâna la moderat. Rece dimineata, -7...-5 grade iar la amiaza temperatura maxima va fi de 2...3 grade.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?