Vieţi curmate de birocraţie. Realitatea TV vine în ajutorul pacienţilor - campanie pentru transplant

 

Birocrația, indiferența statului, dar și un sistem medical, de multe ori, depășit de situație, îi omoară cu zile pe pacienții care au nevoie de un transplant pulmonar. Bolnavii se roagă ani de zile să ajungă măcar pe lista de așteptare. Așa că Realitatea TV a cerut Ministerului Sănătății să modifice procedura de verificare a pacienților care urmează să intre pe listele de așteptare."Începusem să obosesc, nu mai aveam putere și m-am dus la medic", spune Vasile Bocai, un pacient care are nevoie de transplant.

Vasile Bocai are aproape 48 de ani, iar pe ultimii i-a petrecut pe muchie de cuțit. Este dependent de oxigen și are urgent nevoie de un transplant pulmonar. De la Viena a primit un răspuns: ”Totul depinde de statul român”. Ce a făcut, însă, statul?! Peste doi ani l-a târât de la o instituție... la alta.

Disperat, domnul Vasile a intrat în direct, duminică, la emisiunea "Acasă la Oamenii Realității", în cadrul căreia s-a discutat despre problemele întâmpinate de pacienții care au nevoie atât de mare de transplant.

Așa că Realitatea TV a decis să dea o mână de ajutor tuturor bolnavilor aflați în această situație. Mai exact, nu sunt încă nici măcar pe lista de transplant.

"În urma emisiunii 'Acasă la Oamenii Realităţii' de duminică 8 iulie, a mesajelor primite de la telespectatorii care au urmărit cazul domnului Vasile Bocai din Constanţa şi în numele tuturor celor care aşteaptă un transplant, vă rugăm insistent să modificaţi procedura de verificare a pacienţilor care sunt în situaţia de a depinde de un transplant. Birocraţia ucide, sunt prea multe cazuri de pacienţi care nu au supravieţuit din cauza sistemului şi a birocraţiei. Noi, Realitatea TV, am pornit o campanie în sensul acesta, care să conştientizeze atât opinia publică, cât şi pe dvs., Ministerul Sănătăţii. Vă rugăm să faceţi în aşa fel încât să reducem cazurile fatale. Această campanie vine în sprijinul vieţii. Ne dorim ca pacientul să ajungă să poată primi organul vital de care are atâta nevoie, în timp util.

Vă mulţumim, şi ne dorim ca solicitarea noastră să intre imediat în atenţia dvs.

Cu respect, Alexandra Păcuraru"


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?