Târg de Florii la Muzeul Ţăranului Român - VEZI VIDEO

Foto: www.muzeultaranuluiroman.ro
Muzeul Ţăranului Român a găzduit, pe tot parcursul weekendului, mult aşteptatul Târg de Florii. Meşteri populari din întreaga ţară au adus cu ei produsele specifice Sărbătorii Paştelui.

Este o tradiţie în mai toate zonele ţării să se ţină târg în preajma Floriilor, înainte de Paşte, ca tot omul să se înnoiască şi să îşi cumpere cele trebuincioase pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii. 

Târgul a adunat meşteri, meşteşugari, negustori şi breslaşi din toate zonele ţării care au adus cu ouă încondeiate, icoane, pristolnice, scoarţe şi blide, lemn, ibrice de alamă, împletituri, ii şi tot felul de cusături. VEZI VIDEO

Şi copiii au fost răsfăţaţi anul acesta de maeştrii cofetari cu pască, cozonaci, miere, acadelele şi nuga, turta dulce şi kurtos kolacs. 

Duminica Floriilor sau Floriile se sărbătoreşte în fiecare an în ultima duminică dinaintea Paştelui. În mod tradiţional oamenii merg la biserica pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi.  

În unele părti ale ţării, locuitorii de la sate se încing cu ramurile de salcie peste mijloc. Credinţa spune că acest ritual îi apără de boli şi îi face mai robuşti. De asemenea, apară casa de rele şi o protejează de evenimente neplăcute.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?