Fazanii de la Pătulele, judeţul Mehedinţi, ajung pe masa italienilor

 
Foto: Realitatea Tv
Foto: Realitatea Tv
Vânătorii din Italia vor împuşca fazani crescuţi în România. 4.000 au fost deja exportaţi în peninsulă, pentru terenurile de vânătoare de lângă Brescia. Italienii preferă fazanii crescuţi la Pătulele - Mehedinţi pentru că nu sunt obişnuiţi cu omul şi se adaptează repede în sălbăticie. Fazanii de Mehedinţi sunt şi ieftini: 6 euro bucata.
Toată vara s-au străduit crescătorii de la Pătulele să obţină fazani de primă clasă. Pentru export. Păsările se exportă vii, pentru deliciul vânătorilor italieni.

Până la urmă, crescătorii ajung să facă pe gonacii, ca la vânătoare. Fazanii sunt mânaţi spre cuştile în care vor ... zbura sore Italia. Fazanii s-au lăsat cu greu duşi de la Pătulele.


Miile de fazani exportanţi nu umflă conturile crescătorilor. Italienii nu plătesc decât 6 euro pentru o pasăre. Acesta este preţul pieţei, dar şi costurile pentru a obţine păsări de calitate sunt mari.

La Pătulele au mai rămas 4000 de fazani. Şi ei sunt pregătiţi tot pentru export, doar că nu a apărut încă niciun cumpărător.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?