VIDEO / Salt spectaculos cu motocicleta peste Tower Bridge

 
Foto: Red Bull X-Fighters
Foto: Red Bull X-Fighters
Robbie Maddison, un australian de 27 de ani, a făcut un backflip cu motocicleta între cele doua turnuri ale Tower Bridge.

Australianul Maddison a devenit primul rider din istorie care a sărit printre cele două turnuri ale Tower Bridge cu o motocicletă. Australianul a folosit celebrul simbol al Londrei ca pistă de decolare şi aterizare, acoperind golul creat deasupra Tamisei de ridicarea podului legendar. La o viteză de 64 km/h, Maddison a decolat de pe partea nordica a podului, a executat un backflip fără mâini, aterizând în faţa turnului sudic al unuia dintre cele mai faimoase locuri de pe planetă.

Maddison are deja în palmares cel mai lung salt realizat vreodată cu motocicletă (106,9 m), si cel mai înalt salt cu motocicleta (25,9 m) la replica Arcului de Triumf din Las Vegas, în Ajunul Anului Nou 2008.

Imediat după saltul de la Tower Bridge, Maddison a declarat: “Întreaga experienţă a fost minunată. De la săriturile din Las Vegas mi-am propus să fac ceva special aici la Londra şi împreună cu echipa Red Bull am cercetat Tower Bridge-ul luni de zile. A fost o chestiune de câteva minute şi a trebuit să planificăm fiecare secundă, au fost multe lucruri de pus la punct, dar am dus-o la bun sfârşit. Ceilalţi spun că sunt nebun, dar tot ceea ce vreau să fac este să împing până la limită sportul pe care îl practic şi limita corpului meu şi îmi plac provocările uriaşe. A fost un sentiment incredibil să zbor între cele două turnuri şi deasupra Tamisei”.

Maddison se va întoarce la Londra pe 22 August pentru a lua parte la ultima etapă a Red Bull X-Fighters World Tour 2009.

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?