VIDEO De la Dieselgate la energie verde. Cum vrea să spele rușinea Volkswagen

 

După pirerile cifrate la milirde de euro, dar și cu imaginea șifonată, grupul Volkswagen vrea să iasă cu capul sus. Motiv pentru care are în plan să invstească peste un miliard de euro într-i uzină capabilă să producă 300.000 de mașini electrice pe an.Volkswagen vrea să folosească doar energie regenerabilă pentru producția modelului electric ID. Convinși că schimbările climatice sunt “cea mai mare provocare a vremurilor noastre”, nemții speră să-și refacă imaginea puternic afectată de scandalul Dieselgate.

Grupul Volkswagen a anunțat că producția modelului electric ID va fi realizată doar cu energie regenerabilă, spunând că, în acest fel, va reduce amprenta de carbon cu un milion de tone de dioxid de carbon pe an.

Cu o imagine șifonată după scandalul Dieselgate, dar fără un impact negativ asupra vânzărilor sale, grupul german folosește acum termeni precum “energie verde”, "mobilitate sustenabilă” sau “ofensivă electrică”.

“Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare a vremurilor noastre. Ne asumăm responsabilitatea ca noul ID să fie primul model VW a cărui producție să nu afecteze clima. În acest sens, lucrăm la mai multe moduri în care să folosim energia verde,” a transmis unul dintre oficialii VW.

Volkswagen susține că energia regenerabilă va fi folosită la producția lui ID în fabrica din Zwickau, care va începe la final de 2019.

Grupul german va investi peste un miliard de euro în uzina respectivă pentru o producție de 300.000 de mașini electrice pe an.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?