Videanu: PD-L nu va răspunde provocărilor din PSD

 
Foto: 1235.ro
Foto: 1235.ro
PD-L nu a generat niciun scandal în Coaliţie şi refuză să răspundă provocărilor venite din partea PSD, a spus Adriean Videanu după şedinţa de Birou Permanent Naţional a PD-L. Potrivit reprezentantului PD-L, crearea comisiei de anchetă în cazul Elenei Udrea este un demers politicianist, dar şi o provocare adresată de PSD democrat-liberalilor. De asemenea Videanu a mai afirmat că PD-L susţine asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei.

''PD-L este preocupat de situaţia economică în care se află în acest moment ţara. PD-L nu va răspunde provocărilor PSD. Domnul Geoană este în campanie electorală. Dincolo de ceea ce discutăm noi în şedinţă dumnealui are alte priorităţi. Nu vrem să creăm premisele unei crize politice'', a spus Adriean Videanu.

Potrivit  lui Videanu subiectul Udrea a fost creat şi alimentat de PSD.

''Această Comisie împotriva Elenei Udrea este un demers politicianist, care este un fel de provocare. Fiecare să-şi asume riscul politic al demersului pe care îl face",  a spus Videanu.

"Nu vrem să răspundem acestor atacuri politice şi nici nu vrem să recurgem la acţiuni care să creeze premisele unei crize politice. Comisia Udrea este un demers politicianist care este şi un fel de provocare. Fiecare să-şi asume riscul politic al demesului pe care îl face", a declarat prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu la finalul şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional.

Videanu a negat că democrat-liberalii le-ar fi solicitat liderilor PSD stoparea activităţii comisiei de anchetă privind modul în care Ministerul Turismului a cheltuit banii alocaţi campaniei România-Land of Choice.

Conform unor surse democrat-liberale, reprezentanţii PSD au spus, în cadrul coaliţiei, că nu intenţionează să întrerupă activitatea Comisiei de anchetă Udrea.

"Vor continua şi n-avem nici o problemă cu asta", a declarat un lider PD-L fără să precizeze însă dacă democrat-liberalii au solicitat expres acest lucru.

În schimb, Videanu a admis că s-a discutat "la nivel de principiu" modul în care are loc colaborarea la nivel parlamentar dintre cele două partide de guvernământ, însă a precizat: "PSD este liber să acţioneze aşa cum crede de cuviinţă".

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a mai anunţat că partidul său susţine asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei ca unică soluţie pentru intrarea "în efectivitate" a reformelor din sisitemul de învăţământ, deoarece asumarea este o procedură mai rapidă.

Reforma în educaţie este una din priorităţile pe care conducerea PDL le-a stabilit, luni, pentru perioada următoare, alături de adoptarea Legii salarizării unice până la 1 octombrie, finalizarea Legii reformei sistemului public de pensii şi îmbunătăţirea performanţei economice a companiilor de stat.

Videanu a apreciat că adoptarea legilor din educaţie prin procedură normală ar întârzia reformele necesare în această sferă de activitate. "Am rata un timp important în care am putea să facem o reală reformă în educaţie. Unul dintre principalele obiective la constituirea Coaliţiei a fost modernizarea instituţională a statului român", a spus Videanu.

Citeşte şi  M. Geoană: Situaţia din Coaliţie este păguboasă, dar actuala guvernare nu trebuie înlocuită

Galerie video

Videanu: Nu vrem să răspundem atacurilor politice din partea PSD
Videanu: Nu vrem să răspundem atacurilor politice din partea PSD
Videanu: Comisia Udrea este un fel
de provocare
Videanu: Comisia Udrea este un fel de provocare

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?