Videanu, despre PALATUL de la Snagov: "N-aş spune că e o casă foarte mare"

"Căsuţa" lui Videanu
"Căsuţa" lui Videanu
"Căsuţa" lui Videanu DIALOG INCENDIAR în această seară la emisiunea JOCURI DE PUTERE "Căsuţa" lui Videanu

Băiet fiind, vindea varză în piaţă. Din grădinile de zarzavat din Teleorman a devenit extremă dreapta la Petrolul Videle. Apoi a ajuns în tenişi pe Calea Victoriei.  Adriean Videanu a fost la "Jocuri de putere".

Principalele declaraţii ale lui Adriean Videanu:

Eram în 2005, viceprim-ministru şi coordonasem modificarea Codului Fiscal şi Cota Unică. E adevărat că în FMI aveam trecută o prevedere cum că nu aveam voie sa facem modificări fiscale fără să ne consultăm cu FMI. Dar am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am dat ordonanţă de Urgenţă. Cei de la FMI erau foarte nervoşi, cerându-ne socoteală cum am putut să luăm o astfel de decizie. Decizia noastră, a mea, a fost una corectă şi le-am spus să se liniştească pentru că dvs sunteţi înalţi funcţionari la instituţie la care România este acţionar. Le-am spus să iasă să se calmeze şi discutăm după.

Premierul m-a intrebat ce s-a întâmplat şi eu am spus: Atâta timp cât avem argumente să stăm de vorba, lucruriLE vor intra în normalitate. A fost pt prima oară când România a încheiat un acord cu FMi cu multe "dacă". Modelările făcute de noi au fost cele confirmate de viaţă.

S-a întâmplat şi în 2009. Eu personal am vorbit cu Franks pe subiectul privatizării Oltchim şi i-am spus că sunt absolut de acord cu privatizarea, dar vă rog că România a ajuns la maturitatea la care nu mai trebuie să facă privatizări cantitave. Şi atunci s-a adus conceptul de privatizare pe bursă. Ieşeam cu pachete de 10-15% şi privatizam şi managementul. Am discutat cu el şi a fost de acord şi nu am dat termene şi am spus că privatizarea nu trebuie să fie un scop în sine, ci o modalitate de a eficientiza.

Hidroelectrica nu trebuie să existe în formula în care este în momentul asta. Suntem unici cu producători de energie monocombustibil în Europa.

Despre privatizarea CFR Marfă: privatizarea este singura modalitate de a eficientiza CFR marfă. CFR marfă prin toate managementurile pe care le-a avut nu poate să facă faţă exigenţelor pieţei.

Sunt momente în evoluţia acestor societăţi. Statul are rolul să sterilizeze în interiorul economiei anumite domenii importante, în ideea de a le viabiliza. Statul, de multe ori, intervine din acest punct de vedere.

Eu nu cred în soluţia miracol management privat.

Emil Boc, prin telefon: Tarom şi Oltchim: Niciodată, în mandatul meu, nu s-a acceptat vânzarea acestor două companii şi în privinţa Taromului s-a acceptat la management privat şi vânzarea unui pachet minoritar.

CFR Marfă: CSAT s-a asigurat că transporturile speciale vor fi în continuare asigurate şi protejate. Decizia a aparţinut Guvernului Ponta. Noi am oprit această decizie. Preşedintele nu a fost de acord, la acel moment.

La Transgaz a fost decizia noastră de a scoate pe bursă pachete minoritare şi Ponta nu a dus la capat acest demers. NU am avut în vedere vânzarea acestor companii.

Liberalizarea preţului la utilităţi: Ponta nu a  fost în stare să ţină ritmul negocierilor pe care noi le-am reuşit. Noi am dus negocierile.

Întodeauna am avut în vedere interesul naţional la negocieri. Comparaţi negocierile noastre cu cele ale Guvernului Ponta.

Videanu, despre MAUSOLEUL lui (Casa de la Snagov): Ştim ce trust de presă a dat cu obstinaţie 2 ani şi jumătate. Pe mine mă avantaja că vedeam stadiul lucrărilor. E o casă în care stau eu, mama soacră, copiii. Are o siluetă un pic mai înaltă.

N-aş spune că e o casă foarte mare. E o casă care răspunde nevoilor mele.

Eu am cumpărat o concesiune făcute de BOR unui cetăţean. Nu am găsit o poziţie atât de bună în Snagov ca aceasta. Am cumpărat un contract de concesiune, pe 99 de ani, a fost o tranzacţie privată.

L-am întrebat pe Berceanu: Măi Radule, pe aici un teren, nu ştii? Şi mi-a spus că sunt nişte cetăţeni care au turnat o fundaţie şi nu mai continuă. Şi aşa am reuşit să cumpăr. În 2004 sau 2005, vreau să mă spun că am trecut-o în declaraţia de avere de fiecare dată. Am început construcţia unei cas la Snagov, care este in execuţie. Alături de mie este prietenul meu Raul Stoicescu. Am ales să-mi iau oameni cu expertiză la cabinet.

Despre baronii din PDL: Există în toate partidele ideea de a recompensa organizaţiile performate, prin dreptul de a face anumite propuneri. Propunerile care se fac sunt analizate şi decizia finală este a ministrului.

Eu când am venit în ministerul Economiei am dat un ordin şi am spus că orice cantitate de energie suplimentară se dă pe bursă. Ulterior am dat o dispoziţie pentru ca Electrica să facă acest export. Şi am creat o comisie multiplă.

În momentul de faţă avem un preşedinte al partidului, nu avem nicio altă intenţie să-l schimbăm. Nu ştiu de o platformă a doamne Udrea cu domnul Falcă. Să candideze toţi. Eu nu cred că acesta este cel mai important lucru.

Ion Manţoc este un profesionist foarte bun în domeniul energiei. Are problemele pe care le are cu Justiţia. Nu judec eu deciziile Instanţei. Un ministru nu se transformă în procuror. Rapoartele erau contradictorii.

Nu cred că putem pune în cârca unor persoane ceea ce s-a întamplat cu electoratul pe care l-a pierdut PDL.

Despre cazul Trăşculescu: A fost o surpriză. Niciun lider al partidului nu s-a solidarizat. Dacă există o acuzaţie, fiecare militant al partidului trebuie să-şi rezolve dsingur acea problemă.

Despre afacerile mele: Procentul cel mai mare al businessului meu este destinat exportului. Nu am şi nu am avut niciodată contracte cu statul. Poziţiile în statul român mi-au adus mereu prejudicii. Politica mi-a îngrădit perspectiva de afaceri. Marmosim nu a avut nicio legătură cu politica: Fondul Român-American pentru Investiţii a adus infuzia de capital. A fost o licitaţie internaţională, cu 18 participanţi.

Despre relaţia cu Dragnea şi Vosganian: Eu nu am prieteni în actualul Guvern. Cu dragnea şi Varujan Vosganian sunt oameni cu care am lucrat la un moment dat. Am fost prieteni politic, . Începând cu anul 2001, când Liviu Dragnea a trecut la PSD, am terminat cu prietenia, dar nu ne-am transformat în duşşmani. Fiecare şi-a văzut de drumul lui. Datorită unei înţelegeri pe care nu a respectat-o.

O alianţă de dreapta în România nu se poate face fără PNL şi PDL

În momentul de faţă e greu de discutat Crin Antonescu preşedinte. Boc nu trebuia schimbat atunci. A fost o greşeală să dsemnezi preşedintele partidului în funcţia de prim ministru.

Eu admir toate femeile din politică, indiferent de partid.

 

 

 

 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?