VICTOR PONTA: PSD, UNPR şi PC vor avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi locale parţiale

 
VICTOR PONTA: PSD, UNPR şi PC vor avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi locale parţiale
VICTOR PONTA: PSD, UNPR şi PC vor avea candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi locale parţiale

VICTOR PONTA. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, că PSD, UNPR şi PC, partide care formează o alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare, vor avea candidaţi comuni şi la alegerile parlamentare şi locale parţiale care se vor desfăşura pe 25 mai.

VICTOR PONTA. "Azi avem de luat câteva decizii politice legate de modul în care ne pregătim pentru 25 mai. Trebuie să decidem care vor fi candidaţii noştri comuni tot în alianţa electorală PSD-UNPR-PC pentru colegiile rămase libere de parlamentari pe care Guvernul probabil chiar miercuri va începe procedura pentru alegerea acestora - în egală măsură primari şi consilii locale, acolo unde este nevoie", a spus Ponta, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces.

Ponta a mai spus că în cursul acestei săptămâni vor fi depuse şi candidaturile comune ale alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare.

Alegerile pentru posturile vacante de parlamentari sau de aleşi locali vor avea loc în 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, a anunţat, în urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta.

VICTOR PONTA. Premierul a anunţat că Guvernul va declanşa procedurile pentru ca în 25 mai, când sunt programate alegerile europarlamentare, să se desfăşoare şi alegerile parţiale pentru posturile vacante de parlamentari, de primari sau alţi aleşi locali.

Alegerile parţiale pentru locurile vacante din Parlament, care vor fi simultane cu europarlamentarele, în 25 mai, conform anunţului premierului, urmează să fie organizate cel mai probabil în zece colegii din judeţele Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Timiş, Satu Mare, precum şi în Bucureşti.

VICTOR PONTA. Mandatele în cele zece colegii au fost câştigate în 2012 de PSD - patru mandate, PNL - patru şi PC - două, toate însă sub sigla USL.

Alegerile parţiale din 25 mai urmează să ducă la alegerea a zece parlamentari, respectiv şapte deputaţi şi trei senatori, în urma vacantării acestor poziţii şi a demisiilor preconizate.

Potrivit Legii 35/2008, în cazul desfăşurării de alegeri parţiale pentru Parlament, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 45 de zile înainte de ziua votării, iar perioada campaniei electorale se reduce la jumătate faţă de alegerile la termen, fiind de 15 zile.

VICTOR PONTA. De asemenea, la alegerile parţiale pot candida doar prezentanţi ai partidelor sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care au trecut pragul electoral la alegerile generale, individual sau într-o alianţă politică sau electorală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
RADU
17 Mar 10:13
pentru cine este atent , din 2012 si pana acum, tot ce a facut Ponta a fost in legatura cu alegerile electorale. Singurele lucruri care-i obsedeaza pe PEZEDIJDI sunt : BASESCU SI ALEGERILE; in rest gargara si lipsa de interes pentru Romania.
Răspunde
2 0
Ioana Popescu
17 Mar 10:03
Dupa ce a facut pact de coabitare cu Basescu, si-au impartit functiile si puterea si nu in ultimul rand justitia. Dupa ce a rupt USL si a incalcat promisiunile facute oamenilor care au votat USL, Ponta a mai adus si UDMR-ul la guvernare. Cum este posibil sa faci astfel de afirmatii?Cat poate sa fie de ipocrit? Intr-un singur cuvant: om fara credibilitate!!
Răspunde
3 0
Adina Iancu
17 Mar 09:24
Loaza plagiatore vezi ca ai sa fii urmarit penal.Lasa tu guvernul tarii noastre ca in curand nu ai sa mai fi nimic.Zii si varanului securist ca al asteapta celula.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?