Victor Ponta: ”În afară de Liviu Dragnea, toți membrii PSD își doresc să găsească o soluție!”

 

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat duminică seara, la o televiziune, că în afara preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, toţi cei din conducerea partidului îşi doresc să găsească o soluţie până miercuri, în ziua votării moţiunii de cenzură şi a subliniat că din partea premierului Grindeanu există o deschidere către dialog.

'Miercuri, probabil, va fi moţiunea de cenzură. Probabil, pentru că eu cred că, dincolo de o persoană, Liviu Dragnea, toţi cei din conducerea PSD, şi slavă Domnului, am vorbit cu ei, vorbesc, e normal, îşi doresc să găsească o soluţie până miercuri. (...) Dar se pune problema ca până miercuri, şi asta m-am dus eu şi am spus în Grupul parlamentar, din partea lui Sorin Grindeanu există toată dorinţa pentru dialog', a spus secretarul general al Guvernului, arată Agerpres.

Întrebat dacă urmează o eventuală discuţie între Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, Victor Ponta a spus că nu crede că se va întâmpla aşa ceva, afirmând că Grindeanu este opusul a ceea ce reprezintă Dragnea, care înseamnă "trecutul PSD-ului, ştiţi stilul acela, baron local, care vine, care stă pe la spate'.

Victor Ponta a prezentat trei scenarii spre care ar putea evolua criza politică actuală, dar a punctat că în oricare dintre situaţii PSD va avea de pierdut, iar Klaus Iohannis va câştiga "fără să facă nimic', după ce a avut un "moment extraordinar' al mandatului său, respectiv vizita în SUA.

Primul dintre scenariile la care a făcut referire secretarul general al Guvernului este acela în care moţiunea nu va întruni numărul de voturi, moment în care premierul în funcţie va merge joi la sediile PSD şi ALDE pentru a purta discuţii în vederea formării Guvernului Grindeanu II şi va solicita prezenţa în Executiva unor "oameni mai buni, care se pricep, nu miniştri pe care îi aducem de la Teleorman să fie obedienţi' şi va face o etapizare a lucrurilor realiste din programul de guvernare.

Al doilea scenariu este acela în care moţiunea de cenzură va trece, iar Sorin Grindeanu şi echipa sa îşi vor continua activitatea până la momentul în care preşedintele Klaus Iohannis va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru, care va obţine votul în Parlament.

Secretarul general al Guvernului a făcut referire şi la un al treilea scenariu, respectiv acela în care preşedintele Iohannis va desemna doi candidaţi pentru funcţia de premier, care să fie respinşi de către majoritatea PSD şi să se ajungă, în toamnă, la alegeri anticipate, pe care le va organiza Guvernul Grindeanu, dar cu "un PSD rupt în două'.

Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că până miercuri se va găsi o soluţie de rezolvare a crizei şi a catalogat momentul politic actual ca fiind unul "iresponsabil".

El a ţinut să puncteze că nu a dorit să fie secretar general al Guvernului, dar că a fost sunat de Sorin Grindeanu, care i-a cerut ajutorul şi că şi-a asumat toate riscurile atunci când a acceptat să ocupe această funcţie.

"Să fie foarte clar: Nu mi-am dorit, nu m-am gândit măcar să fiu secretar general Guvernului, nici acum, nici în altă situaţie, până joi. Astăzi este duminică, joi nu mă aflam în ţară. (...) M-am întors joi seara, pentru că joi dimineaţa domnul Grindeanu, după faimosul CEx de miercuri şi după ce a anunţat foarte clar: domnule, nu cedez, pentru că am dreptate, m-a sunat şi mi-a zis: am nevoie de ajutor. Şi am spus: Sorin, d-le prim ministru, cred că aveţi dreptate în ceea ce faceţi şi cu orice risc, asta însemnând că o să fiu dat afară din PSD, (...) mi-am asumat acest risc, am venit joi seara, şi de vineri sunt în echipa premierului Grindeanu, pentru o perioadă limitată de timp', a arătat Victor Ponta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?