Victor Ponta, anunț de ultima oră, pe Twitter

 

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că datele Institutului Național de Statistică confirmă trendul crescător al investițiilor în economia românească, arătând în acest sens că, potrivit INS, în trimestrul IV 2014 investițiile nete au crescut cu 3% mai ales datorită lucrărilor derulate în construcții.

"Veste bună! Potrivit INS, în trimestrul IV 2014 au crescut investițiile nete cu 3%, mai ales datorită lucrărilor de construcții", a scris premierul pe pagina sa de Twitter. În trimestrul IV 2014, comparativ cu trimestrul IV 2013, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 3%, însumând 23,056 miliarde lei (prețuri curente), potrivit datelor provizorii publicate, joi, de Institutul Național de Statistică prezentate de AGERPRES.

Creșterea a fost susținută de lucrările de construcții noi și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,6%, respectiv cu 0,3%. În schimb, la alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 1,4%. Anul trecut, investițiile concretizate în lucrări de construcții noi au însumat 30,666 miliarde de lei, reprezentând 46,8% din total, față de 47,1% în anul 2013, iar investițiile în utilaje și mijloace de transport au fost de 26,782 miliarde lei, reprezentând 40,8% din total, comparativ cu 42,4% în anul 2013.

 Mai multe pe Agerpres

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 -1
haidade!
05 Mar 12:20
Tovarasele nu citi pe dos datele INS .Acolo zice clar negru pe alb ca ponderea cea mai mare o au autobuzele electorale si achizitii .....electorale ,nu investitiile alea serioase care genereaza noi locuri de munca .Vezi unde duce mitomania !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?