Vicepreşedintele ALDE, atac la vicepreședintele Camerei Deputaților

 

Deputatul Marian Cucşa, vicepreşedinte ALDE, spune că Marilen Pirtea, prietenul fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a încercat să preia conducerea şedinţei Camerei Deputaţilor. "Oare s-a reactivat binomul SRI-DNA?", se întreabă Cucşa."Scandalul de astăzi din Camera Deputaţilor îmi ridică cel puţin un semn de întrebare. Opoziţia a încercat pe toate căile să forţeze schimbarea de la conducerea Camerei Deputaţilor a domnilor Liviu Dragnea şi Florin Iordache. Modul în care s-au derulat evenimentele pare să fie un plan bine ticluit. Totul părea un haos, până când deputatul PNL Marilen Pirtea a încercat să preia conducerea şedinţei din Cameră", spune Marian Cucşa, potrivit unui comunicat.

"Pe scurt, după o pauză de consultări de 20 de minute, deputaţii au reluat şedinţa de plen, iar primul vorbitor care a mers la tribună a fost liberalul Marilen Pirtea care a cerut, în calitatea sa de vicepreşedinte al Camerei, supunerea la vot a prelungirii şedinţei cu încă o oră. Evident, acestuia i s-a atras atenţia că nu el conduce şedinţa, iar în final şedinţa a fost închisă. Problema apare abia acum. În timpul şedinţei, un alt vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a fost chemată de DNA exact în momentul în care opoziţia a încercat să pună pe ordinea de zi cererile de revocare ale lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, precum şi a vicepreşedintelui Florin Iordache", mai spune vicepreşedintele ALDE.

Acesta lansează şi câteva întrebări:

 - De ce opoziţia a dorit revocarea din funcţie doar a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache?

- De ce nu s-a cerut revocarea din funcţie şi a vicepreşedintelui Carmen Mihălcescu?
- De ce tocmai Marilen Pirtea a vrut să preia conducerea şedinţei?

"Este un lanţ suspect al evenimentelor, iar ce remarc este că, astăzi, Carmen Mihălcescu a primit un telefon prin care a fost chemată la DNA. Deputatul Pirtea, care întâmplător este timişorean la fel ca mine, ştiu că este prietenul lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Evidenţele sunt clare. Reamintesc că, în februarie a.c., Marilen Pirtea, în calitate de rector al Universităţii de Vest din Timişoara l-a invitat pe Coldea să ţină cursuri la universitate în cadrul unui program de studii în securitate. Tocmai pe unul dintre pionii principali ai statului paralel. În loc de concluzie, spun doar atât. Nu cred în coincidenţe! Prietenul lui Coldea a încercat să preia conducerea şedinţei Camerei Deputaţilor! Oare s-a reactivat binomul SRI-DNA?", se întreabă deputatul Marian Cucşa.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Marean
05 Dec 21:49
Un ilustru necunoscut,un muritor de foame pana sa ajunga deputat...habar nu are ce vorbeste.Apropos cv are domnul deputat alde?????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?