Viaţa sentimentală a angajaţilor Facebook şi Google. Adevărul despre ce se petrece între colegi

Pentru a combate hărţuirea sexuală la locul de muncă, giganţii IT Facebook şi Google au adoptat un cod de conduită care, extrem de simplificat, ar suna astfel: "Ai o singură şansă". Regula, conform Wall Street Journal, sună astfel: angajaţii au voie să îşi invite un coleg/colegă la o întâlnire o singură dată. Dacă sunt refuzaţi, nu au voie să mai insiste. Iar răspunsurile ambigue, de genul "Sunt ocupat(ă)" sau "Nu pot în seara asta" sunt considerate tot un răspuns negativ, susţine Heidi Swartz, şefa operaţiunilor globale Facebook în domeniul legislaţiei muncii. 

În era de după răsunătorul scandal declanşat de hărţuirile sexuale repetate ale producătorului de la Hollywood Harvey Weinstein, această regulă vine pentru a încerca să pună frâu anumitor comportamente între colegi care ar putea deveni problematice, Silicon Valley nefiind cunoscută pentru respectarea egalităţii de gen.  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?