Veşti de ultimă oră despre Carina Ţurcan, femeia acuzată în Rusia de spionaj

 
Veşti de ultimă oră despre Carina Ţurcan, femeia acuzată în Rusia de spionaj
Veşti de ultimă oră despre Carina Ţurcan, femeia acuzată în Rusia de spionaj

Carina Ţurcan, acuzată în Rusia de spionaj în favoarea României, afirmă, într-un interviu, că nu a avut acces la secrete ale statului rus, exprimând speranţa că va avea parte de un proces deschis, relatează portalul Meduza.io, citat de site-ul Deschide.md.

 

 

"Nu văd motive pentru care procesul meu să fie unul închis, iar articolul din Codul Penal care mi se incriminează nu poate fi motiv pentru un proces închis. Eu nu am avut acces la secrete de stat. Sper că în cadrul unui proces deschis nevinovăţia mea va fi vizibilă", a declarat Carina Ţurcan.

"Anchetatorii refuză să-mi prezinte ce, cui şi când am transmis, de aceea, eu consider că ceea ce ancheta numeşte dovezi sunt falsuri fabricate. Eu altă explicaţie nu găsesc", a adăugat Karina Ţurcan.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a cerut pe 8 august unei instanţe din Moscova prelungirea arestului preventiv pentru Carina Ţurcan, o femeie originară din Republica Moldova care are şi cetăţenie română. Ea este acuzată de spionaj în favoarea Bucureştiului.

Carina Valerievna Ţurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea Articolului 276 din Codul Penal rus, care se referă la spionaj şi trădare naţională. În conformitate cu legislaţia din Rusia, acuzaţia de spionaj se aplică numai străinilor, iar Carina Ţurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că Ţurcan deţine şi cetăţenia română.

Potrivit site-ului companiei, Ţurcan este membră a Consiliului de administraţie al companiei Inter RAO din 2012, conducând pentru o perioadă divizia geografică Moldova-Ucraina-România.

Presa rusă scrie că Ţurcan a fost reţinută şi arestată de agenţii FSB pe 15 iunie. Agenţii au percheziţionat biroul şi locuinţa Carinei Ţurcan, iar "angajaţii companiei (Inter RAO) vor fi interogaţi în procesul penal ca martori". Arestarea ei a fost făcută publică abia pe data de 19 iunie.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?